Åbent i dag: 09.30-19

Sorte lemurer forlader parken

18. april 2023
Fra foråret 2023 er der kun én lemurart i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, da parkens sorte lemurer flytter til en anden dyrepark.

I løbet af foråret rykker GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs to sorte lemurer – en hun og hendes voksne søn - ud af parken.

- Vi har haft de sorte lemurer til at gå med vores katta lemurer i mange år, men på det seneste har der været stor uro mellem den sorte hun og vores kattaer. Det har udviklet sig langsomt til, at det nu er en uholdbar situation, fortæller biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Vi kan godt holde dem adskilt i vores stald, fordi vi har flere staldrum og et indendørs anlæg, men vi kan ikke skille arterne ad i vores udendørs anlæg, og derfor vælger vi nu at rykke de sorte lemurer fra parken, så vi ikke risikerer sammenstød mellem hunnen og kattaflokken.

Flytter til Italien
Kuratoren forsøgte i første omgang i samråd med koordinatoren for sorte lemurer at se på mulighederne for at beholde den sorte lemur-mor og hendes søn i parken, men det har ikke været muligt at finde en løsning til gavn for de to lemur-arter i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs anlæg.
Derfor har Kim Skalborg Simonsen og koordinatoren set på alternative muligheder for, hvor de to sorte lemurer kunne rykkes hen. 

- Vores to sorte lemurer skal flytte til Pombia Park i Italien, der har et stort område, hvor de gerne vil prøve at have arten. Siden det ikke er en ynglegruppe, fordi det er en mor og hendes søn, som er steriliseret, er det en god mulighed for den italienske dyrepark til at blive fortrolige med sorte lemurer, inden de eventuelt udvider flokken. Så det er en fin løsning, som vi er rigtig godt tilfredse med, siger Kim Skalborg Simonsen.

Nye kan være på vej
Ifølge biologen er arterne allerede skilt ad inden udflytningen, så parkens gæster kan nu kun opleve katta lemurerne. Men han vil ikke afvise, at der kan føjes en anden lemurart til anlægget på sigt.

- Det bliver ikke lige med det samme, at en ny art rykker ind til vores kattaer. Men vi overvejer mulighederne og overvejer, hvilken art der vil kunne passe ind.

Med de sorte lemurer afrejse fra GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA vil der være otte katta lemurer i parkens store anlæg. 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.