Åbent i dag: 10-17

Sluse udvider bondegårdsområdet

28. juni 2019
En nyetableret sluse mellem alpakaernes anlæg og bondegården har givet dyrene mulighed for at bevæge sig rundt på et større område. Nogle var hurtige til at gøre brug af de nye omgivelser, mens andre var mere skeptiske.

Det kunne godt ligne en styrkekamp, den første gang dyrepasser Mia Goosvig Rasmussen åbnede for en nyetableret sluse mellem alpakaernes anlæg og bondegården på P3 i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA.
I det ene ringhjørne stod alpakaerne, mens de små ouessantfår stod overfor.

- Dyrene skulle lige se hinanden an, fordi de ikke har gået i anlæg sammen før.  Så de stod på hver sin side af slusen og kiggede på hinanden, forklarer dyrepasseren.

Ifølge hende var fårene mest fremme i skoene og var hurtige til at indtage den del af anlægget, hvor alpakaerne hidtil gik alene.
Alpakaerne holdt sig også i denne del det første stykke tid, efter slusen åbnede, fordi de lige skulle vænne sig til de nye rammer på bondegården.

Mere plads til dyrene
 Slusen mellem alpakaanlægget og bondegården er blevet etableret for at give dyrene mere plads at gå rundt på, og samtidig giver det gæster en anden oplevelse af dyrene.

- Bondegården er et gennemgangsanlæg, hvor gæster går på en sti inde ved dyrene. Nu får de også mulighed for at opleve alpakaerne på tæt hold, forklarer Mia Goosvig Rasmussen og tilføjer:

- Og alpakaerne tager det fint. De har ikke været vant til, at gæster går rundt inde hos dem, men de reagerer positivt på gæsterne, de er rolige og spytter ikke. Dog kan de godt lige reagere og udsende nogle advarselslyde, hvis de ser store hunde ved anlægget.  De også begyndt at opholde sig meget mere ved bondegården, så de er faldet godt til i de nye omgivelser.

Gederne holder sig tilbage
Selvom de er de mindste i anlægget, er ouessantfårene dem, der hurtigst tog forandringen til sig. Det tog ikke lang tid, før de havde indtaget hele anlægget, og nu opholder de sig ofte i alpakaernes anlæg.
Derimod er bondegårdens andre beboere, de nubiske geder, ikke helt så vilde efter at tage det udvidede anlæg i øjesyn, siger dyrepasseren:

- Gederne har slet ikke været ovre i alpakadelen. De holder sig fortsat ved bondegården. Men generelt er der fred og harmoni mellem de tre arter, efter vi åbnede slusen. Så det har været en succes.   

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.