Åbent i dag: 09.30-19

Sjov læring med mystiske dyr

16. oktober 2019
Årets særudstilling i efterårsferien i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA handler om mystiske dyr fra alverdens myter. Og temaet bliver taget godt imod blandt parkens gæster, som får lidt viden med til hjemturen.

- Se far, det er en afskyelig snemand.

En lille dreng peger på et af billederne, der er lagt ud i Oddersalen i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.
På billedet er der en skikkelse, der skal forestille en Yeti – som netop også er kendt som den afskyelige snemand.
Rundt om bordene står flere andre voksne og børn og prøver at sætte navn på de mystiske dyr. Der ligger kort med billeder og kort med tekst, og så kan gæster prøve at kombinere det rigtige billede med den rigtige tekst om et mystisk dyr ud fra beskrivelsen.  

- Nogle af dem er ganske nemme selv for de mindste børn som for eksempel enhjørning, den afskyelige snemand og varulven. Men andre er mere vanskelige som for eksempel Ropen. Her er mange nødt til at læse om det for at finde ud af, hvordan den ser ud. Så det er en måde at snige læring ind på en sjov måde, siger biolog og tovholder på temadagene om mystiske dyr, Lasse Stærdal Simonsen.

Skab selv et mystisk dyr
I år er det især tegnebordet, der trækker. Her kan børn kreere deres eget mystiske dyr og vælge, hvad det skal hedde, samt hvilken type føde det skal spise. For eksempel regnbuefarvet kød, som en lille pige foreslår.

- Børnene kan kombinere billeder af dyr, der allerede eksisterer blandt andet bagkroppen på en kamel eller en løve og forkroppen på en gemsbok eller en krokodille. Igen er det en mulighed for at lære på en sjov måde. Så forholder børnene sig til nutidige dyr, samtidig med at de bruger deres fantasi for at skabe et mystisk dyr og vælge navn og føde til det dyr. Det kan der komme mange gode snakke ud af, siger biologen.

Temadagene om de mystiske dyr fortsætter hele efterårsferien i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA og slutter søndag den 20. oktober.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.