Åbent i dag: 09.30-19

Savannahs vægt øges i rekordfart

05. oktober 2017
Op til et par kilo om dagen. Så meget øger næsehornsungen Savannah sin vægt med for tiden.

Mazumba løfter det ene bagben lidt, så Savannah kan komme til at die. Det gør hun mange gange om dagen. Flere gange i timen. Og det kan ses.

- Hun er solid, og hun har allerede taget godt på siden fødslen for små tre uger siden. Dengang vejede hun omkring 50 kilo, og nu er hun oppe i omegnen af 70. Og hver dag øges vægten med op til et par kilo, vurderer dyrepasser, Thomas Kolbæk, som i mange år har passet næsehorn i GIVSKUD ZOO. 

Afhængig af mælk i månedsvis
Der vil gå mange måneder, før Savannah holder op med at die og går over til græs som sin mor. Hun er helt afhængig af mælken det første halve års tid efter fødslen.
Hun leger dog med det græs, moren får at spise, og hun gnaver også i det. Og så spiser hun faktisk også lidt af morens afføring.

- Det gør hun, fordi giver hende med at få nogle bakterier, der skal sætte fordøjelsessystemet i gang med at arbejde. Så det hjælper hende til på sigt at kunne spise og fordøje andet foder, forklarer Thomas Kolbæk.   

Mor spiser ekstra
Når den lille spiser så meget, skal der også ekstra næring til moren. Derfor er Mazumbas kostmængde sat op med cirka 30 procent. Og jo større Savannah bliver, des mere spiser hun - og des mere skal Mazumba også have at spise. 

- En af de tidligere unger vi har haft, tog godt 400 kilo på i løbet af de første ti måneder af dens levetid. Så der skal en god mængde næring til - både til unge og mor, forklarer Thomas Kolbæk. 

Savannah er igen henne for at få en tår mellem lure og løbeture. Og Mazumba står roligt og lader ungen komme til. Det gør hun altid, lyder det fra Thomas Kolbæk: 

- Hun er så dygtig en mor. Hun tager sig rigtig godt af den lille, og den er livlig og tager godt på i vægt. Så det er tydeligt at se, at de begge trives. 
Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.