Åbent i dag: 10-17

Sammen – hver for sig

19. august 2021
Der er nu taget det første skridt mod at indlemme det nye næsehorn i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA i parkens flok. Hun er blevet lukket sammen med en af de andre hunner, og mødet gik fint.

Først kom Aranka på tre et halvt år luntende ud i baggården uden for den store næsehornsstald i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. Og da Aranka havde bevæget sig ned i bageste ende af gården, blev porten til stalden igen åbnet, og så fulgte hunnen Samia bagefter.
Dette første møde mellem parkens nye næsehorn Aranka og hunnen Samia blev fulgt af flere af parkens dyrepassere, og vurderingen var, at det gik rigtig fint;

- Det er klart, at de to næsehorn ikke stod klinet op ad hinanden som perlevenner fra start, fordi de er fremmede for hinanden. Men der var ingen aggression. Især Aranka var nysgerrig, og det var hende, der først gik tættere på Samia, mens Samia holdt sig mere i et hjørne. Begge gik med løftet hoved, når de gik mod hinanden, hvilket er et godt tegn, at de ikke kommer med hornet først. Så det var et fint første møde. De var sammen – hver for sig, siger dyrepasser Tina Frisk.

Indtil mødet i baggården havde de to næsehorn kunnet se og lugte hinanden i stalden, hvor de stod i boksrum ved siden af hinanden.

Sammenlukning i etaper
Dyrepasserne vurderer løbende dagsformen hos dyrene i forhold til sammenlukningen, så Aranka kan lære de andre hun-næsehorn i parken at kende i et roligt tempo.
Næste skridt er at lukke Aranka sammen med en anden af hunnerne, formentlig Mazumba, så hun møder dem enkeltvis.
Og først derefter – når Aranka er klar – kommer hun med ud på den store afrikanske savanne.

- Hun har aldrig gået med andre arter i den franske zoologiske have, hvor hun kom fra. Det skal hun her. Og så er det vigtigt, at vi får hende indlemmet godt i flokken, så hun kan holde sig til dem, forklarer dyrepasseren.

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Sæson 2023 begynder med gråvejr og godt humør
01. april 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har i dag taget hul på sin 54. sæson. Helt frem til slutningen af oktober er det muligt…
Vi gør klar til sæsonåbning
29. marts 2023
Overalt i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er parkens personale i sving for at gøre klar til årets sæsonåbning…
Dyrlægen chipmærker lemurunger
28. marts 2023
Fire af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kattalemurer er blevet chipmærket og kønstjekket af parkens dyrlæge.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.