Åbent i dag: 10-17

Sådan skelner vi mellem bjørneungerne

14. marts 2023
De to brillebjørneunger kan umiddelbart se meget ens ud. Men der er en markant detalje, der gør det muligt at se forskel på tvillingerne.

Da brillebjørnetvillingerne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA blev født, sad parkens direktør Richard Østerballe og granskede videoen fra fødekassen nøje. Både for at se hvordan selve fødslen gik, og hvordan mor Nazca tog det at blive mor igen. Og også for at lære mere om ungerne.

- Det, jeg kunne se ved fødslen og i perioden efter, er, at den ene unge er lidt større end den anden. Derudover er der forskel på deres markeringer i panden. Jeg kunne se, at den store unge, som har et lidt rundt mærke i panden blev født først, og den lille med et mere klart t-mærke kom dagen efter. Og derfor kan vi også kende dem fra hinanden, fortæller direktøren.

Han tilføjer, at brillebjørne har alle har unikke markeringer og mønstre i ansigtet, og det gør det muligt at skelne mellem de enkelte dyr. 

- Brillebjørnene har også fået deres navn på grund af disse markeringer, fordi det kan ligne lyse briller mod deres mørkere pels. Der er ingen af vores bjørne her i parken, der har meget tydelige briller, men det er der andre brillebjørne, der har.  
De to bjørneunger er nu godt halvanden måned, og begge har åbnet deres øjne. De opholder sig fortsat i fødekassen og vil gøre det i nogle måneder endnu, før moren er klart til at tage dem med udenfor.   


Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Farvel til Richard og velkommen til Rasmus
01. maj 2024
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har fået ny direktør. Richard Østerballe har overladt stafetten til Rasmus Sebasti…
Nu kan du opleve nil-letjer
30. april 2024
Når man kører på safarituren rundt i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, vil man fremover kunne opleve parkens nyeste…
Børneshow: Onkel Reje
30. april 2024
Lørdag den 11. maj byder GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA endnu engang på et underholdende sjov for hele familien, n…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.