Åbent i dag: 10-17
Dyrepasserne vejer mange kilo fisk af til humboldtpingvinerne hver eneste dag.

Så meget spiser pingvinerne

27. maj 2022
Det bliver til tusinder og atter tusinder af fisk, som dyrepasserne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA fodrer parkens humboldtpingviner med årligt.

Man siger, at en humboldtpingvin skal spise et halvt til et helt kilo fisk om dagen. Når der så er cirka 70 pingviner i anlægget i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA og flere på vej, bliver det til mange kilo på en dag, endnu flere kilo på en uge og op mod et par ton fisk på et år.

- Pt. ligger vi på mellem 39 og 43 kilo om dagen. De får lov at æde alle de fisk, de vil i løbet af dagen, så faktisk er det dem selv, som styrer, hvor mange kilo de ender med at spise om dagen, fortæller den faste dyrepasser hos humboldtpingvinerne, Maja Lassen.

Pingvinerne får brisling og sild. Især sildene er gode, da de er store nok til, at dyrepasserne kan putte vitaminer deri.

En tidskrævende opgave
Pingvinerne fodres tre gange dagligt. Håndfodres, vel og mærke. Kun cirka seks kilo fisk bliver lagt i et trug i anlægget, så pingvinerne kan snuppe en fisk, når de har lyst. Så kan de pingviner, der måske ikke nåede at få så meget ved håndfodringen også få mere at spise.
Det tager godt et kvarter hver gang, pingvinerne skal have mad, hvilket er ret lang tid, hvis man sammenligner med, hvor lang tid det tager at fodre en del af parkens andre dyr. Så Maja Lassen bruger megen tid på at fodre pingvinerne, og der er altid to dyrepassere til at hjælpes ad med fodringen.

- Nogle gange kan pingvinerne godt blive lidt ivrige, hvis vi ikke er hurtige nok til at give dem fiskene og tage nye op af spanden til næste i rækken, så der kan man godt få nogle hak på benet fra pingviner, der beder os skynde os lidt, smiler Maja Lassen.

Vejret påvirker sulten
Lige for tiden skal dyrepasseren ikke have så mange fisk med til pingvinerne, hvilket skyldes pingvinernes naturlige cyklus og tid på året.

- Om sommeren når det begynder at blive varmt, spiser de ikke så meget. Når det så bliver koldere hen mod efteråret og vinteren, går de mere til den, så de kan holde varmen, siger dyrepasseren.

Pingvinernes årlige fældningsperiode spiller også en.

- Når pingvinerne skal skifte fjerdragt, så spiser de en hel masse og bliver nærmest sådanne nogle små tykke bolde. De gør de, fordi i naturen, når fældningen går i gang, kan pingvinerne ikke holde varmen i vandet, og de kan dermed ikke jage fisk. Så de spiser en masse inden fælning, så de har sul at tære på, forklarer Maja Lassen.

I humboldtpingvinens naturlige leveområder langs den sydamerikanske vestkyst fælder den normalt i januar/februar, mens den på den nordlige halvkugle fælder i august/september.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.