Åbent i dag: 10-17

Så lykkedes det at spotte køn

29. februar 2024
Den lille sulawesimakak, der kom til verden i december 2023, er nu bekræftet som en han. Den lille fyr trives og viser stor aktivitet.

Et par måneder efter fødslen midt i december har den faste dyrepasser i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA nu været så heldig at kunne konstatere, hvilket køn den lille unge har.

- Det er en han, ingen tvivl om det. Jeg havde faktisk en ide om det tidligere, fordi jeg synes, at jeg spottede noget, der lignede en elastik, som en anden makak hev i. Men der kunne jeg ikke være helt sikker. Nu har jeg dog fået et ekstra grundigt kig, og der er ikke tvivl; Samis unge er en han, griner dyrepasser Jette Nørgaard.

Må vente på kønstjek
Grunden til, at dyrepasseren har måttet vente med at fastslå kønnet er, at de små sulawesimakakker kun bliver hos deres mor efter fødslen. Og her sidder de så tæt og så godt gemt væk, at det kan være rigtig svært for dyrepasseren at få et kig ind mellem benene, der kan afsløre, om ungen er en han eller en hun.

- Jo mere erfarne mødrene er, des mere holder de godt fast i ungen. Og Sami har fået to unger før, som stadig er i flokken, og hun er dermed en mere erfaren mor. Så hun lader mig ikke rigtig kigge, i hvert fald ikke tidligt i forløbet, fortæller Jette Nørgaard og tilføjer:

- Først når ungerne bliver større, og mor begynder at vende mere rundt med dem, og ungerne måske selv begynder at hoppe ned, får jeg chance for med 100% sikkerhed at se, hvad kønnet er.

Er navngivet
Med det fastslåede køn har Jette Nørgaard også kunnet navngive den niende sulawesimakak i flokken. Ungerne får navn ud fra de første bogstaver i morens navn, fordi det gør det lettere af huske afstamning.

- Eftersom moren hedder Sami, vil jeg gerne have, at ungens navn begynder med S-A. Den sidste unge kom til at hedde Samuel, og til denne unge har jeg valgt navnet Salah.

Salah er i øvrigt en frisk lille unge, som er begyndt at hoppe ned fra mor og rundt i anlægget.

- Han skal nok blive en livlig en, der kan give masser af aktivitet og leg i flokken, smiler dyrepasseren.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.