Åbent i dag: 10-17

Rør og spørg fascinerer

10. februar 2020
Allerede på første åbningsdag i vinterferien trodsede en del mennesker vind og vejr og lagde vejen forbi GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Og parkens aktiviteter med ”rør og spørg” var populære blandt gæsterne.

- Kan du se, hvad det her er? Det er et skind fra en bjørn, og det er sort. Hvad tror du så, at bjørnen mon hedder, spørger formidler Lone Hoy Studskjær en dreng, som står og betragter de skind, hun har lagt frem på et bord.

- Sortbjørn, gætter drengen.

- Helt rigtigt, smiler formidleren, som fortæller videre om effekterne, mens drengen lytter opmærksomt.

Ved siden af sortbjørneskindet er der blandt andet et stort isbjørneskind og en kopi af et kranium fra en hulebjørn. 

Stor interesse for at mærke
Selvom vintervejret ikke viser sig fra sin bedste side, er der en del gæster, der har valgt at tilbringe dagen i parken. Og ”rør og spørg”-aktiviteterne er populære blandt de besøgende.

- Det er både børn og voksne, der kommer og kigger og rører ved tingene. De stiller også spørgsmål og virker fascinerede, siger formidleren.

Udover effekterne fra bjørne kan gæster også opleve skind og kranier fra ulve og løver – og også her vinder nysgerrighed og fascination over det våde vejr.

En god måde at lære på
Aktiviteten med rør og spørg er meget brugt af formidlingsafdelingen i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Det bliver blandt andet også brugt, når skoleklasser for undervisning i parken. Og det er der en god grund til:

- Når du får fingrene i noget, når du kan se det helt tæt på og mærke det, så siger vores erfaring, at du lærer mere og faktisk også husker den læring bedre. Så rør og spørg er en rigtig god måde for os at kombinere viden om dyr med oplevelser, forklarer Lone Hoy Studskjær.

Det er muligt at opleve rør og spørg-aktiviteterne hver dag i vinterferien. Hos brillebjørnene og ulvene kan man se og mærke effekter fra kl. 10.45 til 12.15. Hos løverne er det fra kl. 13.30 til 14.45.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.