Åbent i dag: 10-18

Rød panda er aflivet

04. februar 2022
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har desværre været nødt til at aflive en rød panda, efter et uventet sammenstød mellem parkens to pandaer førte til alvorlige skader hos hunnen.

Håbet om et godt par og unger på sigt var stort, da GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA sidste forår fik to nye røde pandaer – en hun fra Belgien og en han fra en dyrepark i Frankrig. Men desværre er der nu kun den ene panda tilbage i anlægget. Hunnen er blevet aflivet efter et alvorligt sammenstød med hannen.

- Dyrene har haft et slagsmål op mod hunnens brunstperiode, hvilket er oplevet før hos arten. Det er dog ikke normalt, at de slås så alvorligt som de her to har gjort. Det medførte desværre en omfattende bidskade hos hunnen, så vi ikke havde andet valg end aflivning af hensyn til dyrets bedste, forklarer dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen.   

Alvorlig skade i øret
Den nu aflivede panda havde fået et stort bid i og omkring sit ene øre. Umiddelbart havde dyrlægen håbet, at hun med operation af øret og medicinsk behandling kunne give såret mulighed for at hele op.
Men da pandahunnen blev bedøvet og indfanget, så dyrlægen kunne undersøge såret nærmere, var behandling desværre ikke en mulighed:

- Hunnen var blevet bidt meget kraftigt ved øret. Hannen har sandsynligvis bidt og rusket, så blodforsyningen til området blev ødelagt, og vævet i området var derfor dødt. Når der er så megen ødelæggelse omkring øregang, mellemøre og der samtidig er direkte kontakt til hjernen, kan vi ikke sikre ordentlig livskvalitet hverken under opheling eller senere. Det betyder, at pandaen ville risikere at få kroniske smerter og gener fra det ødelagte indre øre. Samtidig var der stor risiko for alvorlige komplikationer med infektion i hjernen undervejs. Derfor var aflivning det bedste valg i forhold til hendes velfærd.

Venter med ny hun
Dyrlægen ærgrer sig over aflivningen, fordi man i parken ellers havde håbet på god trivsel og succesfuld avl med det nye, unge pandapar. 
Det alvorlige slagsmål betyder, at parken nu afventer med at hente en ny hun til parken.

- Vores plan lige nu er at tjekke hannen i første omgang og sikre, at han er, som han skal være. Det er en ung han på kun et par år, så det kan være et uheldigt sammentræf, hvor han ikke har vidst, hvad han skulle gøre med en hun på vej i brunst. Men indtil vi lige har gransket ham nærmere, venter vi med at få en ny rød panda-hun til parken, siger Ditte-Mari Sandgreen.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Nil-letjeflokken har fået en han
14. juni 2024
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs nyeste art, sumpantilopen nil-letje, kan opleves på en af parkens savanner, og nu er det mu…
Koncert for børn: Kalles Store Trommeshow
11. juni 2024
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har en spændende sæson fyldt med begivenheder og shows, og det næste på progr…
Koncert for børn: Beat og Brøl i dinosaurland
04. juni 2024
Tyrannosaurus rex, stegosaurus, triceratops, pterodactyl, spinosaurus, velociraptor og verdens største dino, titano…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.