Åbent i dag: 10-17

Re-PETs i parken

15. juli 2021
Fra plastikflaske til bamse. Flere af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs produkter i Safari Shop er lavet med 100% genbrugsplastik.

Normalt regner man ikke lige med, at en blød løvebamse engang har indeholdt måske juice eller sodavand. Men faktisk kan nogle af de bamser, som gæster i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA køber, oprindeligt komme fra netop det - bamser lavet af plastikflasker
En af parkens leverandører, Nature planet, producerer nemlig en række bamser ud fra en bæredygtig strategi; Re-PETS er lavet med 100% genbrugsplast. Det kommer fra for eksempel vand- og sodavandsflasker.
Når flaskerne er indsamlet, bliver de sorteret, renset, skåret i stykker, smeltet og flettet til tråde. Disse tråde bliver så føjet ind i stof, der bruges til at producere bamserne.

- Vi indkøbte de første bamser af denne type sidste år, og til denne sæson har vi udvidet vores sortiment. Det er rigtig godt i tråd med den bæredygtige strategi, vi følger her i parken, siger GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs F&B koordinator, Anne Mette Bjerregaard.

Mere fokus på bæredygtighed
Generelt er bæredygtighed og en mere miljøvenlig drift er blevet kerneområder i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. For nogle år siden søsatte parken et større energirenoveringsprojekt blandt andet med udskiftning af oliefyr og lyskilder samt etablering af et stort solcelleanlæg.
Plastikprodukter bliver også mere udfaset i parken og erstattet af mere bæredygtige produkter, efterhånden som lagrene svinder ind.
Og en særlig udstilling, PlastikPlaneten, sætter fokus på, at udledning af plastik er et kæmpestort problem for miljøet.

- Det er klart, at vi med dette valg af bamser selv prøver at efterleve det, vi forsøger at formidle til vores gæster, nemlig at vi skal begrænse brug af plastik, mindske forurening og passe på vores natur og miljø. Og gæsterne er glade for bamserne. Der ligger både en god tanke bag, og samtidig er bamserne søde og bløde, så de kan glæde børnene, fortæller Anne Mette Bjerregaard.

Bamserne med genbrugsplast fås i to størrelser, og gæster kan finde dem både i parkens Safari Shop og i Billetsalg.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Sæson 2023 begynder med gråvejr og godt humør
01. april 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har i dag taget hul på sin 54. sæson. Helt frem til slutningen af oktober er det muligt…
Vi gør klar til sæsonåbning
29. marts 2023
Overalt i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er parkens personale i sving for at gøre klar til årets sæsonåbning…
Dyrlægen chipmærker lemurunger
28. marts 2023
Fire af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kattalemurer er blevet chipmærket og kønstjekket af parkens dyrlæge.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.