Åbent i dag: 10-17

Pingvinernes sygesikringskort

15. juni 2022
Hver eneste humboldtpingvin i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er registreret i et system, der skal hjælpe med at holde overblik, holde øje med sundhed og trivsel og med at sikre optimale vilkår for avl.

Dyrepasser Maja Lassen tjekker listen over humboldtpingviner i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Hun vil lige undersøge, hvor gammel parkens yngste pingvin er.

- Man kan nærmest sige, at denne liste, hvor hver enkelt pingvin er registreret med alder, afstamning, køn og så videre er pingvinernes sygesikringskort, fortæller dyrepasseren.

I GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er alle pingviner mærket med en unik perlekæde, som gør det muligt for dyrepasserne at skelne mellem dyrene. Også denne perlekæde-sammensætning er registreret på ”sygesikringskort-listen”.

Alle dyr er registreret i en samlet database
Listen, som Maja Lassen har, er i papirversion. Det er en printet udgave af en elektronisk liste, som er registreret i ZIMS, Zoologival Information Management System.
ZIMS er en database, som zoologiske haver, dyreparker og akvarier verden over opdaterer løbende.
Her registreres alle dyr, så de forskellige dyreparker kan se, hvad der er af dyr, hvor de er fra, hvem der er forældre og så videre. Det giver et godt værktøj blandt andet til at placere dyr optimalt for avl.
I samme database anføres der særlige informationer, som kan være relevante for andre zoologiske haver, for eksempel nye observationer om dyrenes adfærd eller ny viden om sygdomme.
 
- Vi bruger ikke listen hver dag, men den sikrer, at vi dyrepassere, dyrlægen og kuratoren her i parken har overblik over vores dyr. Med listen kan vi blandt andet holde styr på, hvor mange hanner og hunner der er i anlægget, hvilket jo er relevant, når vi gerne vil have pingvinerne til at yngle. Vi kan notere det, hvis der er skavanker, vi skal være opmærksomme på. Eller hvis en eller flere pingviner skal sendes herfra og videre til en anden dyrepark, kan vi med listen sikre, at det er de rigtige pingviner, vi får sendt afsted, forklarer Maja Lassen. 

Ud fra listen kan hun se, at parkens yngste pingvin er godt et års tid. Den har endnu ikke fået et mørkt bånd tværs over det hvide bryststykke, hvilket humboldtpingviner får, når de bliver voksne.

- Men det kan ikke vare længe. De plejer at få deres mørke bånd på brystet, når de er godt halvandet år, siger hun.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Endnu en edderkopabe er født
09. juni 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har i juni måned fået endnu en brun edderkopabe føjet til flokken.
Børneshow: Beat og Brøl i Dinosaurland
06. juni 2023
Dinosaurglade børn kan glæde sig til et underholdende musikalsk show i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, hvor k…
Odderunger fylder tre uger
05. juni 2023
Om et par dage er det tre uger siden, at GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kæmpeodderpar fik unger, og både store og sm&…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.