Åbent i dag: 10-17

Pingviner føjet til flokken

13. juli 2022
Fem humboldtpingviner er nu føjet til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs flok og kan opleves i parkens store pingvinanlæg.

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dyrlæge, kurator, en teknisk medarbejder og tre dyrepassere står klar denne formiddag for at hjælpe hinanden. De skal indfange fem humboldtpingviner, som har opholdt sig midlertidigt i parkens indendørs pingvinanlæg.
Det skyldes, at det er unge pingviner fra Aalborg Zoo, som dyrepasserne lige ville observere i den første tid efter flytningen for at sikre deres trivsel. Samtidig skulle de have en vaccine mod fugleinfluenza.

- Pingviner skal have to vacciner mod fugleinfluenza med nogle ugers interval. Aalborg Zoo gav den første, og vi skulle så give fuglene det andet stik. Samtidig skulle de mærkes med deres egen unikke perlekæde, som vi bruger til identifikation, så vi ved, hvem der er hvem, fortæller dyrepasser Maja Lassen, som er fast dyrepasser hos humboldtpingvinerne.

En klar køreplan
For at færdiggøre opgaven og stresse dyrene mindst muligt lægger parkens medarbejdere en fast plan for, hvem gør hvad, så de fem pingviner hurtigt kan komme ud af karantæneområdet og ud i det store anlæg, hvor parkens store pingvinflok går.

- Vi har fordelt det, således at vi er fem, der indfanger hver vores pingvin i det indendørs bassin i vinterkvarteret og putter dem i en transportkasse. Så tager vi dyrene en for en og hjælpes ad med at chipkontrollere, mærke registrere og vaccinere. Og så kommer de ud i anlægget en for en, så snart de er klar, forklarer Maja Lassen   

Allerede indlemmet i flokken
Hele arbejdet med at indfange, tjekke, mærke og vaccinere de fem fugle var overstået på godt en halv time, så dyrene var hurtigt ude i det store pingvinanlæg.
Dagen igennem sørgede dyrepasserne for at tilse dem fem nye pingviner, og ifølge Maja Lassen gik det rigtig stærkt med at blive indlemmet i flokken;

- Så snart vi satte dem i bassinet, opsøgte de andre pingviner dem, og så var de ellers med i flokken. De fem nye skulle lige se området an, men en var hurtigt fremme i skoene, og kom også op til de efterfølgende fodringer for at tage godt fra. Så det har været en succesfuld indflytning for de fem pingviner.  

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.