Åbent i dag: 09.30-19

Pingvinbassinet skal renses

02. marts 2023
Det er en større omgang at rense GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs bassin i humboldtpingvinernes anlæg, og det kræver samarbejde at gøre klar til rengøringen.

Mange af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs medarbejdere er samlet tidligt denne morgen ved parkens anlæg til humboldtpingviner.
Samtlige pingviner skal indkredses, indfanges og flyttes til anlæggets vinterstald, da hele bassinet skal tømmes for vand, så bunden kan blive renset.

- Vi lavede en lille samarbejdsøvelse i dag for vores medarbejdere, fortæller biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen, med et  smil og tilføjer:

- Vi skulle have flyttet alle vores pingviner til vores vinterbassin, og da vi har 69 pingviner er det lidt af en opgave. Men vi havde fået isoleret dem på land, og så kunne vi hurtigt i fællesskab få dem alle sammen flyttet til det mindre vinteranlæg.

Egentlig er der et avanceret rensningsanlæg med forskellige typer filtre koblet til det store bassin, som rummer 900.000 liter vand. Rensningsanlægget kører i døgndrift, og alt vandet køres igennem filtrene og renses flere gange dagligt.

Men ifølge Kim Skalborg Simonsen er der nogle nedfaldne blade og andet skidt på bassinbunden, som filtrene ikke kan fjerne, så derfor skal det hele nu rengøres;

- Bassinbunden bliver spulet igennem og fejet grundigt, så vi kan fjerne det skidt, der ligger, og ruderne bliver vasket ekstra grundigt. Det bliver næsten som at komme i et helt nyt anlæg for pingvinerne.

Pingvinerne skal ikke opholde sig længe i deres vinterhi, da rengøringen og genopfyldningen af bassinet kun tager nogle dage.

- Vinterbassinet er ikke blevet benyttet, da vinteren ikke har været særlig hård. Så vi har prioriteret at holde pingvinerne i det større anlæg. Men på grund af  vaccination af dem og rengøring må de lige nøjes med det mindre anlæg i et par dage.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.