Åbent i dag: 10-17

Perfekt første møde mellem kæmpeoddere

20. februar 2020
Første møde gik over al forventning, da GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kæmpeodderhan Coco blev sat sammen med den hun, som han skal danne par med fremover. Det giver gode udsigter for genudsættelsesprojektet.

- Når man ser dette resultat, så var det helt klart hele indsatsen værd. Vi er meget glade.

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs biolog Kim Skalborg Simonsen har sammen med parkens dyrlæge, dyrepassere og en masse mennesker i Sydamerika arbejdet hårdt på at få den unge kæmpeodderhan Coco sendt fra Givskud til genudsættelse sammen med en hun i en nationalpark i Argentina. Og første møde mellem de to oddere gik over al forventning;

- Vi har set film, billeder og talt med folkene bag genudsættelsesprojektet. Både vores egen Coco og hunnen Alondra tog mødet med hinanden på allerbedste vis. De mødte først hinanden gennem hegn, hvor de snusede til og undersøgte hinanden. Og da de endelig blev sat sammen, var de nærmest ikke til at skille ad igen. De har løbet rundt sammen, leget og svømmet sammen, siger biologen.

Bestand forsvundet i 30 år
Der er gået flere måneders forberedelser, papirarbejde, sundhedstjek og karantæneperioder forud for genudsættelsen i naturområdet San Alonso Island.
Coco blev sendt dertil i december, og hunnen Alondra ankom fra Ungarn tidligere på året.
Målet er, at de to kæmpeoddere skal danne par og få unger – og derved hjælpe med at etablere en bestand af den truede art, efter den har været forsvundet fra Argentina i 30 år.

- Det er et utrolig vigtigt projekt, og vi er meget stolte og beærede over at være en del af det. Og når man så ser, hvor godt det allerede går med parret, så er det bare en utrolig glæde. Vi håber, at det betyder, at målet om at genetablere en bestand af kæmpeoddere i Argentina er inden for rækkevidde, siger Kim Skalborg Simonsen.  

Realistisk med unger i nær fremtid
Det er første gang nogensinde, at der arbejdes med at genudsætte kæmpeoddere fra zoologiske haver i Argentina.

- Vi har som et klart formål at hjælpe med at beskytte og bevare truede arter, og dette projekt er et rigtig godt eksempel på, hvad vi som zoologisk have også arbejder med. Nu glæder vi os bare til at følge det og se, om første møde mellem Coco og Alondra snart kan føre til forøgelse af antallet af dyr, siger biologen, som vurderer, at det er en realistisk mulighed:

- De har begge alderen til det, da de er kønsmodne og ud fra første møde kan vi se, at kemien er der. Desuden har de været i gang med at bygge en hule, og de er begge blevet dygtige til at fange deres egne fisk. Så mon ikke at der kan komme familieforøgelse i Argentina i nær fremtid? Det håber vi.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.