Åbent i dag: 10-17

På studietur i andre dyreparker

09. april 2024
Af og til tager medarbejdere fra GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA på studietur til andre dyreparker. Formålet er læring og inspiration til at give dyrene de bedste vilkår her i parken.

I 2024 kommer to nye dyrearter til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA; antilopen nilletje og oksearten banteng.
For at forberede sig bedst muligt på modtagelsen af de to nye arter tog en lille delegation fra GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA på studietur for at lære om de to nye arter, som snart indgår i parkens bestand.
Delegationen bestod af Kim Skalborg Simonsen, som er biolog og kurator. Han har det brede overblik over dyrene i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Derudover var parkens egen dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen med. Og så var to af de dyrepassere, der får ansvar for pasning af de nye arter, med – Jette Nørgaard og Tom Skovgaard Hansen. 

- Det er altid godt at sætte sig ind i pasningen af nye arter, inden vi modtager dem. Banteng er ikke meget anderledes end andre køer, mens nilletje godt kan være lidt mere udfordrende på grund af deres adfærd, så det ville vi gerne lære mere om, fortæller Kim Skalborg Simonsen. 

Gode råd fra dyrepassere

Studieturen for de fire medarbejdere gik til de to hollandske dyreparker Safari Park Beekse Bergen og Burger’s Zoo.

- Vi blev begge steder vist rundt i både anlæg og staldområder, og kuratorer og dyrepassere fortalte om pasning af dyrene, og om hvordan vi bedst kan arbejde med dem. Vi hørte også om foder, og de fortalte om dyrenes livretter. Og så talte vi om kendte udfordringer der kan være med banteng og nilletje, om sikkerhed omkring dyrene og om de sygdomme, der kan ramme dem. Så det var en meget lærerig tur, siger GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kurator.

Tilpasser og klargør til modtagelse
Undervejs på studieturen drøftede de fire udsendte, om forholdene i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs anlæg til de nye arter vil passe til dyrenes behov.

- På baggrund af de ting, vi har oplevet på turen, vil staldforholdene til begge arter blive ændret lidt, i forhold til hvad vi har nu. Men generelt mener vi, at vi har god erfaring med både køer og antiloper, og den ekstra forståelse, vi nu har af arterne, gør, at vi føler os godt rustet til at tage imod de nye dyr, når de kommer.

Kim Skalborg Simonsen kan ikke sætte præcis dato på ankomst endnu, men han forventer, at GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA modtager nye dyr her i foråret, så parkens gæster snart kan opleve dem. 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Koncert for børn: Kalles Store Trommeshow
11. juni 2024
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har en spændende sæson fyldt med begivenheder og shows, og det næste på progr…
Koncert for børn: Beat og Brøl i dinosaurland
04. juni 2024
Tyrannosaurus rex, stegosaurus, triceratops, pterodactyl, spinosaurus, velociraptor og verdens største dino, titano…
Gennembrud; nu kan brillebjørnes færd følges
03. juni 2024
For første gang nogensinde bliver det muligt at følge brillebjørnes bevægelsesmønstre i Peru. T…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.