Åbent i dag: 10-17

Økologi i fokus ved Høstmarked

24. september 2022
Høstmarkedet i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA byder på formidling om økologi, bæredygtighed og madspild pakket ind i hygge og gode oplevelser.

Ved weekendens store Høstmarked i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA kan gæster gå på opdagelse blandt boder, købe lokale produkter og nyde lækre smagsprøver.
Temaet for det traditionsrige høstmarked har altid brug af lokale råvarer og indsamling af ingredienser til madlavning i naturen, blandt andet for at mindske co2-aftrykket på klimaet. I år er temaet endnu tydeligere, og økologi, bæredygtighed og madspild spiller en stor rolle.

- Her i parken har vi i flere år arbejdet med energioptimering, bæredygtighed og andre miljøvenlige tiltag. Udover at bruge det i vores daglige drift benytter vi det også til formidling via events og udstillinger, for eksempel i vores Verdensmålsarena, som informerer om FNs verdensmål og om bæredygtig udvikling i verden, siger tovholder på høstmarkedet, biolog Cindy Sørensen, og tilføjer:

- Så denne event er selvfølgelig et hyggeligt høstmarked, hvor voksne og børn kan hygge sig sammen, samtidig med at de kan se og købe en masse lækre produkter og blive inspireret til madlavning derhjemme. Men det giver os også mulighed for at formidle om ansvarligt forbrug, bæredygtighed og om miljøhensyn.

Økologi vinder mere indpas
På Høstmarkedet kan gæsterne blandt andre møde lokale biavlere, producenter af spiritus og kød.
Også virksomheden Aarstiderne, som leverer måltidskasser til danskerne, er i år med på markedet. Aarstiderne startede som et økologisk landbrug, og blandt Aarstidernes kundeløfter er, at virksomheden vil levere økologisk mad og have et co2-regnskab i balance.

- Vi har aldrig stillet spørgsmålstegn ved økologi, det er et must. Vi inddrager kun økologiske råvarer, og heldigvis er der kommet mange flere produkter til, og der gode muligheder for varieret madlavning, så vores kokke kan lave det meste, siger landbrugs- og miljøchef hos Aarstiderne, Svend Daverkosen.

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs eget køkken er også repræsenteret på markedet. Parken har i de senere år arbejdet meget målrettet med bæredygtig produktion blandt andet ved at mindske madspild, indføre affaldssortering og brug af økologiske produkter. Parken har også modtaget Bronzemærket i økologi.

- Generelt bruger vi så vidt muligt sæsonaktuelle råvarer. Vi undgår også varer, som belaster miljøet og prøver i stedet at bruge naturlige, økologiske råvarer, siger Mads Juul Thalund, som er parkens køkkenchef.

De senere års undersøgelser fra Danmarks Statistik har vist fremgang i efterspørgsmål på økologi, både herhjemme og i udlandet. Og det glæder tovholderen på weekendens Høstmarked;

- Hvis bare vi kan inspirere vores gæster til at vælge posen med æbler fra den lokale avler i stedet for dem, der er fragtet halvvejs rundt om jorden, så er det et lille skridt på den bæredygtige vej, smiler hun.


Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.