Åbent i dag: 10-17

Odderungerne har fået navn

22. februar 2018
De tre odderunger, der blev født i foråret 2017 i GIVSKUD ZOO, har nu fået navn.

Dyrepasser Francois Lemonnier har nu lidt nemmere ved at udpege og fortælle om de forskellige sydamerikanske kæmpeoddere i GIVSKUD ZOO. De tre unger, der kom til verden i maj 2017, har indtil nu ikke heddet noget – men nu er de navngivet.

- Vi fik to hanner og en hun. Hannerne kom til at hedde Orimar og Coco. Og hunnen fik navnet Isolda, fortæller Francois Lemonnier, som tager sig fast af parkens sydamerikanske kæmpeoddere.  

Kan ikke få navne fra fødslen
Dyrepasseren kan tydeligt kende parkens fire store kæmpeoddere fra hinanden ud fra små kendetegn på brystet og i ansigtet. Det er også små variationer i udseendet hos de tre unger, der nu gør, at de kan få navne.

- Ungerne kan ikke blive navngivet, når de er små, fordi de svære at skelne fra hinanden på afstand. De er født med små lyse aftegninger, men det er først, når de bliver større, man tydeligt kan se mærkerne og skelne dyrene fra hinanden. Derfor har de først fået navne nu, forklarer Francois Lemonnier. 
 
Navn valgt af brudepar
Kæmpeodderne er før blevet navngivet ud fra deres pletter. For eksempel har en tidligere hun fået navnet Elektra, fordi hendes mærke på brystet mindede om et lys. Og en anden hun, Dana, fik navnet, fordi hendes plet mindede om Danmark.
Til de tre unger ville Francois Lemonnier gerne have spanske eller brasilianske navne, så de passede til kæmpeoddernes oprindelsessted.
Som et ekstra tvist denne gang fik et brudepar lov til at vælge navn til den ene odderunge.

- I juleferien havde et par valgt at blive gift inde ved kæmpeodderne. Og parret fik sammen lov til at finde på et navn til den ene han. De valgte så Orimar, fordi de havde en ven med det navn, siger Francois Lemonnier.

Orimar, Coco og Isolda kan opleves i kæmpeoddernes anlæg sammen med far Saro, mor Frieda og storebrødrene Victor og Pequeno.

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.