Åbent i dag: 10-17

Odderunger runder to måneder

18. juli 2023
De odderunger, der blev født i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA midt i maj, trives, men er stadig sårbare. Derfor må gæster væbne sig med lidt mere tålmodighed, inden det bliver muligt at opleve ungerne og deres forældre.

Langt de fleste kæmpeodderunger, hvor forældrene er førstegangsforældre, dør. Forældrene er uerfarne, og naturen er barsk. Derfor er det både glædeligt og lidt overraskende, at to af de tre unger, der blev født midt i maj i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA fortsat er i live og også virker til at trives. Den tredje unge virkede allerede ved fødslen mindre og mere skrantende end de to søskende, og den døde få dage efter fødslen.

- Vi havde næsten ikke turde håbe på, at ungerne ville være i live nu, fordi sandsynligheden for overlevende unger hos førstegangsforældre er så lille. Men vores forældrepar virker til at have taget opgaven godt på sig, og det falder dem helt naturligt at passe på ungerne. Og så kan vi se, at den erfaring, vi har fra det tidligere meget succesfulde par, har kunnet overføres til dette unge par., fortæller biolog og kurator i parken, Kim Skalborg Simonsen.

Beskyttende forældre betyder lukket anlæg
Forældrenes adfærd betyder også, at kæmpeoddernes anlæg i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA fortsat vil være lukket for gæster.

- For ikke at stresse forældrene, hvilket giver en risiko for, at de vil opgive ungerne, lukkede vi huset af fra fødslen, og vi er desværre endnu ikke helt klar til at åbne op for gæster. Forældrene er nemlig meget beskyttende. De viser tydeligt dyrepasserne at de ikke er velkomne, når de kommer ind i huset for at gøre rent og fodre, og forældrene skælder ud med masser af lyd, forklarer kuratoren og tilføjer:

- Det er stadig meget uerfarne forældre, men de viser os tydeligt, at de endnu ikke er klar til gæster i huset. Så vi må væbne os med tålmodighed lidt endnu, før vi kan genåbne anlægget. Indtil da skal der være ro.

Skal lære at svømme
Selvom der er lukket for anlægget, og dyrene passer ungerne selv, kan dyrepasserne følge lidt med i, hvordan det går.

- Det går virkelig godt, og ungerne ser ud til at vokse godt. De ser også sunde og raske ud, når dyrepasserne ser dem enten på en af vores overvågningsskærme, eller de få gange forældrene har haft dem med til fodring, fortæller Kim Skalborg Simonsen.

Forældreparret har også haft ungerne med ude at svømme, men endnu ikke så mange gange. Det skal dog nok komme, og så derefter skal de til at lære at spise fisk. 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Børneshow: Onkel Reje
30. april 2024
Lørdag den 11. maj byder GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA endnu engang på et underholdende sjov for hele familien, n…
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.