Åbent i dag: 09.30-19

Odderunger øver svømning i Argentina

02. september 2021
Den kæmpeodder fra GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, der blev genudsat i Argentina, fik tidligere i år unger med sin mage. Og nyeste melding er, at kuldet nu selv tager på svømmeture.

For godt tre måneder siden fik kæmpeodderhannen Coco og hunnen Alondra tre unger. Forældreparret er med i et genudsættelsesprojekt, hvor målet er at genindføre den truede art i Argentina.
Fødslen af parrets tre unger var historisk, fordi dette kuld er det første af sin slags i landet i mange år.
Og i et opslag på facebook fortæller de forskere, der står bag projektet, at odderungerne trives og udvikler sig planmæssigt.
De tre unger, Yvera, Ipegua og Chiru, går nu nemlig selv i vandet og øver sig i at svømme og spise fisk.   
Ifølge forskerne er dette blandt de indledende skridt til, at kæmpeodderne danner en rigtig familiegruppe, og det er essentielt, at det fungerer, inden de bliver sendt fra det beskyttede reservat og ud i vild natur.
Det er dog endnu ikke til at sige, hvornår gruppen vil være klar til at forlade de mere beskyttede omgivelser og indtage et større naturområde i landet.Baggrund
I over 30 år har der ikke været kæmpeoddere i Argentina, og i nogle områder har dyret helt været udryddet i over 100 år. GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har i de senere år samarbejdet med Rewilding Argentina for at skabe en levedygtig bestand af kæmpeoddere i landet.
Parken sendte kæmpeodderen Coco til Argentina i december 2019 som led i et genudsætningsprojekt. Han og hunnen Alondra fra Ungarn blev sat sammen i begyndelsen af 2020 i håb om, at de kunne etablere en flok og være med til at skabe en bestand. Derfor er kuldet fra maj 2021 og ungernes trivsel milepæle i dette arbejde, der skal genindføre det ellers udryddede art i Argentina.

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.