Åbent i dag: 10-17

Odderunger øver svømning i Argentina

02. september 2021
Den kæmpeodder fra GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, der blev genudsat i Argentina, fik tidligere i år unger med sin mage. Og nyeste melding er, at kuldet nu selv tager på svømmeture.

For godt tre måneder siden fik kæmpeodderhannen Coco og hunnen Alondra tre unger. Forældreparret er med i et genudsættelsesprojekt, hvor målet er at genindføre den truede art i Argentina.
Fødslen af parrets tre unger var historisk, fordi dette kuld er det første af sin slags i landet i mange år.
Og i et opslag på facebook fortæller de forskere, der står bag projektet, at odderungerne trives og udvikler sig planmæssigt.
De tre unger, Yvera, Ipegua og Chiru, går nu nemlig selv i vandet og øver sig i at svømme og spise fisk.   
Ifølge forskerne er dette blandt de indledende skridt til, at kæmpeodderne danner en rigtig familiegruppe, og det er essentielt, at det fungerer, inden de bliver sendt fra det beskyttede reservat og ud i vild natur.
Det er dog endnu ikke til at sige, hvornår gruppen vil være klar til at forlade de mere beskyttede omgivelser og indtage et større naturområde i landet.Baggrund
I over 30 år har der ikke været kæmpeoddere i Argentina, og i nogle områder har dyret helt været udryddet i over 100 år. GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har i de senere år samarbejdet med Rewilding Argentina for at skabe en levedygtig bestand af kæmpeoddere i landet.
Parken sendte kæmpeodderen Coco til Argentina i december 2019 som led i et genudsætningsprojekt. Han og hunnen Alondra fra Ungarn blev sat sammen i begyndelsen af 2020 i håb om, at de kunne etablere en flok og være med til at skabe en bestand. Derfor er kuldet fra maj 2021 og ungernes trivsel milepæle i dette arbejde, der skal genindføre det ellers udryddede art i Argentina.

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Sæson 2023 begynder med gråvejr og godt humør
01. april 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har i dag taget hul på sin 54. sæson. Helt frem til slutningen af oktober er det muligt…
Vi gør klar til sæsonåbning
29. marts 2023
Overalt i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er parkens personale i sving for at gøre klar til årets sæsonåbning…
Dyrlægen chipmærker lemurunger
28. marts 2023
Fire af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kattalemurer er blevet chipmærket og kønstjekket af parkens dyrlæge.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.