lukket

Odderunger kønsbestemt

10. august 2021
Det kuld unger, som GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA genudsatte kæmpeodder i Argentina har fået med sin mage, trives og er nu kønsbestemt.

De tre unger, som GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs genudsatte kæmpeodder Coco fik med sin mage Alondra i maj trives fortsat. De er nu så store, at folkene bag genudsætningsprojektet i Argentina har kunnet tilse ungerne og kønsbestemme dem. 

I den første tid efter fødslen var ungerne blot sammen med forældrene uden forstyrrelser. Men nu, hvor forældrene af og til forlader hulen for at spise, har man benyttet lejligheden til at tilse og kønstjekke ungerne. Der var to hanner og en hun i kuldet, og de stortrives alle tre. Ungerne har fået navnene Ipegua, Yvera og Chiru.

Fødslen af de tre unger er en milepæl i arbejdet med at genintroducere arten i naturen. Der har nemlig ikke være kæmpeoddere i Argentina i flere generationer. Men med succeshistorien om det genudsatte odderpar er der håb om, at den truede art igen kan blive en del af naturen i det sydamerikanske land.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Horn og gevir til gavn for dyrene
27. november 2023
Naturen er smart indrettet, og ofte har dyr udviklet sig ud fra, hvad der er praktisk. Striber og pletter som camouflage…
Pingviner er forsvundet
22. november 2023
Havfænomenet El Niño, en ændring i Humboldtstrømmen og fugleinfluenza har sat bestanden af humboldtp…
Succeshistorien om Bayan og de genudsatte przewalskiheste
21. november 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs mission handler ikke kun om at fremvise dyr for gæster, men spænder også over for…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.