Åbent i dag: 09.30-19

Odderunger fylder tre uger

05. juni 2023
Om et par dage er det tre uger siden, at GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kæmpeodderpar fik unger, og både store og små oddere lader til at trives.

På en overvågningsskærm med livevideo fra odderstalden kan dyrepasser Maja Lassen holde øje med GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kæmpeodderpar hunnen Parana og hannen Rio samt deres unger.
For små tre uger siden fik parret tre unger. De to af dem lever fortsat, og det virker til, at de trives.

- Ungerne er virkelig vokset på de tre første uger, og de er livlige og møffer rundt. Man kan også se på skærmen fra redekassen, at ungerne logrer med halerne, og det gør de, når de dier, hvilket jo er rigtig gode tegn, fortæller dyrepasseren.

Den tredje unge fra kuldet døde desværre ret hurtigt efter fødslen.

- Den var meget lille ved fødslen og ikke så aktiv, så den har nok været for skrøbelig fra start, og derfor overlevede den ikke.  Jeg kunne se på skærmen, at den få dage efter fødslen lå lidt for sig selv, måske fordi moren selv havde lagt den væk fra de andre levende unger. I naturen vil forældre også forlade døde unger og beskytte dem, der kan overleve, forklarer dyrepasseren.

En rolig mor
Ifølge dyrepasseren lader moren til at være ganske tilpas i sin nye rolle.

- Hun er meget rolig og afslappet. Hun har flyttet rundt på ungerne fra redekassen og ud i anlægget og så tilbage til redekassen. Og ellers tager hun den med ro, siger Maja Lassen og tilføjer:

- Det giver håb om, at ungerne kan overleve, selvom den første tid er kritisk hos nyfødte, og især når forældrene er uerfarne. Heldigvis har Parana været storesøster og hjulpet med små søskende i den dyrepark, hun kom fra, så hun har lidt erfaring at trække på.

Far Rio spiller en mere afdæmpet rolle

- Han ligger mest bare og sover. Han kan så heller ikke hjælpe med så meget endnu. Men det kommer, når ungerne skal lære at svømme og spise fisk, smiler Maja Lassen.  

Indtil videre er odderanlægget i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA fortsat lukket af for gæster. Det skyldes, at forstyrrelser kan stresse forældrene så meget, at de kan risikere at slå ungerne ihjel. Derfor er der begrænset adgang for at passe på dyrene.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.