Åbent i dag: 09.30-19

Odderunger født i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA

17. maj 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs nye kæmpeodderpar har fået deres første kuld unger. Det betyder, at kæmpeodderanlægget er midlertidigt lukket for gæster.

I slutningen af november 2022 mødte GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs nye kæmpeodderpar, hannen Rio og hunnen Parana, hinanden for første gang. De fandt hurtigt melodien, og dyrepasserne observerede parringer flere gange. Det har givet pote, for det nye avlspar i parken er nu blevet forældre for første gang.
Dyrepasserne og dyrlægen har kunnet se på en overvågningsskærm, at der er født tre unger.

-  Det er begge dyrs første kuld. Det er vigtigt med ro i anlægget, for at de nybagte forældre får de bedste forudsætninger for at pleje de nyfødte unger. Derfor lukkes anlægget ned for gæster, så der ikke er larm og uro, der kan risikere at stresse dyrene, som nu har fået nok at se til, forklarer GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dyrlæge, Ditte-Mari Sandgreen.

 

Ved tidligere kuld er kæmpeoddernes anlæg blevet lukket af i seks til otte uger for at undgå stress og forstyrrelser for dyrene, mens ungerne er helt små.

Risikabel tid
Selvom håbet om, at kuldet vil klare sig godt, er stort, er forventningen ikke helt den samme hos parkens personale. Det er nemlig ikke altid, at nyfødte unger hos kæmpeoddere klarer skærene.

- Vi håber det bedste ved at give kæmpeodderne al den ro, de har brug for nu, men mange kæmpeoddere mister deres første kuld. Vi har også oplevet her i parken, at kæmpeodderunger dør. Og generelt er nyfødte dyreunger skrøbelige og sårbare, så selvom vi håber, er der desværre ingen garanti for, at kuldet overlever, siger dyrlægen og tilføjer: 

- Det positive er, at hunnen Parana har været med til at opfostre unger hos sine egne forældre, så hun er ikke helt nybegynder på det punkt. Hun har bare aldrig selv fået unger – før nu.

Først når odderungerne er omkring tre måneder, begynder de at spise fisk, og er dermed ikke helt så afhængige af at kunne die hos moren. Og så kan personalet være mere sikre på, at ungerne overlever.

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.