Åbent i dag: 10-17

Odderunger chipmærket og kønstjekket

09. august 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs to kæmpeodderunger er nu blevet sundhedstjekket og chipmærket af parkens dyrlæge, og begge unger er i fin form.

En lille han og en lille hun.
Dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen har tilset GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs to kæmpeodderunger, som nu nærmer sig tre måneder. Udover at konstatere, hvilket køn de er, har dyrlægen foretaget sundhedstjek og chipmærket ungerne. Og begge er i fin form.

- Vi har ventet med at skille ungerne kortvarigt fra forældrene for at tilse dem, indtil vi kunne mærke på forældrene, at de var blevet rolige med mennesker omkring ungerne, fortæller dyrlægen og tilføjer:

- Samtidig er det en balancegang, fordi det er rovdyr, så vi vil gerne vil have fat i ungerne, inden de bliver for store og stærke til at håndtere i forhold til vores egen sikkerhed. Så nu hvor ungerne er godt to en halv måned, er det et godt kompromis for både dyr og mennesker.  

Svært at kende forskel
Selve tjekket foregik stille og roligt. Ungerne lå i redekassen, og forældrene blev kaldt ud til fodring. Da de to voksne kæmpeoddere var gået ud i anlægget for at spise fisk, lukkede dyrepasserne for forældrenes adgang til redekassen, og så kunne Ditte-Mari Sandgreen uden problemer tilse ungerne sammen med dyrepasserne.

- De så begge rigtig fine ud, umiddelbart lige store og i god stand. Der var en af hvert køn. Der blev taget billeder til identifikation, da oddere ofte har hvide aftegninger på halsen, som kan bruges til formålet. Begge unger er dog helt brune på halsen, og har kun hvide markeringer på underkæben, som er svære at se i dagligdagen. Så det giver måske lidt udfordringer for dyrepasserne fremover at kunne kende ungerne fra hinanden, fortæller dyrlægen.

Begge unger to selve undersøgelsen fint, dog blev der skældt lidt ud på parkens personale undervejs.

- Det er et sundhedstegn, at de skælder ud, fordi de ikke er vant til at blive håndteret, siger dyrlægen og tilføjer:

- Og forældrene tog heldigvis det hele i stiv arm. De blev ikke stressede over at være kortvarigt væk fra ungerne, og da sundhedstjekket var overstået blev de alle fire lukket sammen igen.

Kæmpeodderanlægget i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er genåbnet, efter der af hensyn til det nybagte forældrepar har været lukket af i et par måneder. Så nu kan parkens gæster opleve forældreparret Rio og Parana samt deres to unger.

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Børneshow: Onkel Reje
30. april 2024
Lørdag den 11. maj byder GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA endnu engang på et underholdende sjov for hele familien, n…
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.