Åbent i dag: 10-17

Nytårsungerne er tjekket

04. marts 2024
De to kæmpeodderunger, der kom til verden i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA ved årsskiftet er blevet tilset af dyrlægen, chipmærket og kønstjekket.

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen er taget ned til kæmpeoddernes anlæg. Hun skal foretage et tjek af kæmpeodderungerne, som blev født nytårsaften 2023. Forældrene Rio og Parana er sluset fra, så dyrlægen sammen med dyrepasserne kan komme ind til ungerne, der ligger i redekassen. 

- Jeg tænker en lille han, ikke sandt´?!

Ditte-Mari Sandgreen får dyrepasser Maja Lassen til at tage et ekstra kig ind mellem benene på den lille kæmpeodderunge, hun står og holder, og dyrepasseren er helt enig i dyrlægens vurdering. 
Derefter lytter dyrlægen til den lille unges hjerte og lunger – alt lyder rigtig fint, konstaterer hun.
Og så giver hun ungen en lille chip i nakken, der gør det muligt at registrere kæmpeodderen i den internationale database over dyr i zoologiske haver.

- Den klarer det rigtig fint. Faktisk slapper hanner oftere mere af, mens hununger kan være på stikkerne og mere sure over at blive håndteret. Det er der ikke noget at sige til, for vi håndterer dyrene i parken så lidt som muligt, så de er ikke vant til det, forklarer Ditte-Mari Sandgreen.

Efter tjekket af den første unge lægger Maja Lassen den tilbage i redekassen. Derefter tager hun den anden frem, så Ditte-Mari Sandgreen også kan tilse den.
Igen bliver køn, lunger og hjerte undersøgt, inden dyrlægen giver den en registreringschip. Også denne unge er en han.

Svært at kende forskel
Det sidste, som skal klares i forbindelse med tjekket af kæmpeodderungerne, er registrering af deres halsmærker. De lyse markeringer på halsen hos kæmpeoddere er nemlig unikke, og de gør det muligt at skelne mellem dyrene på afstand. Men det kan godt blive lidt vanskeligt med disse nye unger;

- Mange kæmpeoddere har markeringer. Nogle gange har de rigtig store lyse områder, og andre gange mindre pletter og lyse linjer. Men ligesom ved vores avlspars to første unger har disse to unger fra andet kuld nærmest ingen lyse markeringer. Der er kun en lille tynd stribe langs halsen på den ene. Så det kan godt blive svært at kende dem fra hinanden. Men vi må se, om det bliver lidt tydeligere, efterhånden som de vokser op, smiler Ditte-Mari Sandgreen. 

I alt har GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA nu seks kæmpeoddere; hannen Rio og hunnen Parana er avlsparret. Deres unger fra maj 2023 er hannen Santos og hunnen Santana – og endelig er der de to små unger fra december 2023. De har endnu ikke fået navn, men nu, hvor dyrlægen har fastslået, hvilket køn ungerne har, kan dyrepasserne gå i tænkeboks og finde på navne til dem.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.