Åbent i dag: 10-17

Nyfødt unge hos sulawesimakakkerne

09. januar 2023
Ugen er begyndt ekstra særligt i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs sulawesimakakanlæg, hvor en nyfødt unge har meldt sin ankomst.

Dyrepasser Jette Nørgaard mødte mandag morgen ind til en glædelig overraskelse hos GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs sulawesimakakker. Hunnen Tawa sad nemlig med en lille nyfødt unge i favnen.

- Jeg vidste godt, at der var en unge på vej, og at fødslen var lige oppe over. Men alligevel bliver man jo glad, når der så er en lille ny unge i anlægget, siger dyrepasseren og tilføjer:

- Den lille unge ser rigtig fin ud, og det bliver som altid sjovt at følge den i de kommende måneder, når den bliver mere nysgerrig og livlig.

Mor klarer det selv
Ungen er født i løbet af natten til mandag eller meget tidligt mandag morgen.

- Dyrene klarer det selv, og vi observerer bare fra afstand. Denne unge er Tawas anden unge, så hun er en habil mor med erfaring, og hun ved godt, hvordan hun skal tage sig af ungen. Og ellers hjælper de andre hunner i anlægget sikkert gerne. De er i hvert fald nysgerrige, og det samme er de store unger fra tidligere, smiler Jette Nørgaard.

Ifølge dyrepasseren er Tawa anlæggets dominerende hun;

- Tawa er alfa-hunnen, og til tider kan hun godt være ret meget efter de andre i anlægget. Så det er fint, at hun nu får noget andet at gå op i.  

Ukendt køn
Endnu ved dyrepasseren ikke hvilket køn den nye unge har. Det kræver et heldigt kig ind mellem benene på den lille ny. Og det kan tage alt fra dage til uger til måneder, før Jette Nørgaard får chancen for det.;

- Det er alt efter, hvordan mor Tawa holder ungen. Hvis hun holder den helt tæt ind til sig, og ikke lige vender den om, så kan det vare længe, før jeg kan konstatere, om den nyfødte er en han eller en hun.   

Udover den lille nyfødte hvis køn altså er ukendt, er der nu fem hanner og fire hunner i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs sulawesimakak-flok; førerhannen Wira, de store hanunger Melvin, Samuel, Tarik og Sunah, mødrene Sami, Tawa og Sura, og en hununge på cirka otte måneder, som hedder Sari.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.