Åbent i dag: 10-17

Nyfødt savannebøffel hurtigt på benene

17. januar 2020
En lille savannebøffel kom til verden i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA midt i januar. Den var lynhurtigt på benene og fulgte fint rundt med sin mor.

Flokken af savannebøfler holder godt sammen om den lille nye beboer i stalden. Den blev født midt i januar, og dyrepasser Thomas Kolbæk opdagede den i stalden, da han mødte ind om morgenen.
Hvis det er muligt, vil dyrepasseren kort efter fødslen identifikationsmærke og sundheds- og kønstjekke den lille bøffel. Men denne gang fik han ikke chancen.

- Det skal helst ske på dag 1, hvis jeg skal kunne sluse ungen fra flokken og tage den ud til et tjek. Men det sker jævnligt, at vi ikke får chancen. Kalvene kommer nemlig så hurtigt på benene og følger med deres mor, at hvis der går længere tid, så bliver det ikke muligt. Og det er nogle farlige dyr, så man kan ikke bare lige gå ind til dem, forklarer dyrepasseren.   

Ikke essentielt med et tjek
Ifølge Thomas Kolbæk er det dog ikke et stort problem, at kalvene ikke tages fra efter fødslen til et tjek:

- Vi holder løbende øje med dyrenes sundhed og tilstand, så vi ved, at de trives. Det ser denne lille kalv ud til. De er hårdføre, og moren Julie er erfaren og passer godt på den, fortæller dyrepasseren og tilføjer:

- Jeg kan også godt kende dem fra hinanden, så i forhold til identifikation er det ikke nødvendigt med mærkning. Det vil også være stressfyldt for dyret at bedøve det bare for at identifikationsmærke det, når den bliver større. Så det bliver først aktuelt, hvis kalven engang skal forlade parken og til en anden zoologisk have.

I forhold til køn varer det heller ikke længe, før Thomas Kolbæk ved det:

- Jeg skal bare lige se den tisse. Så ved vi det.

Bliver inde i den første tid
Den lille kalv følger allerede pænt rundt med sin mor. Men den er ikke så hurtig endnu, og derfor bliver bøflerne ved stalden og i deres anlæg ved siden af stalden i de næste uger. Der skal lidt mere fart på kalven, før den får lov til at komme på savannen.

- Som sådan er det ikke noget problem at sende den ud på det store område allerede nu. Men der går jo også andre dyr, deriblandt næsehorn. Og der skal vi altså lige være sikre på, at kalven kan flytte sig hurtigt, og at den ikke bare lægger sig ned i græsset.

Sidst, GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA fik en savannebøffelkalv, var i maj 2017.

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.