Åbent i dag: 10-18

Nye zebra i flokken

18. april 2022
En zebrahoppe er flyttet ind i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, i håb om at det vil styrke avlen i parken.

Det er flere år siden, at der sidst har været et zebraføl i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. For at styrke muligheden for at yngle med denne art har parken derfor valgt at hente en ny hoppe ind i flokken.

- Vi har faktisk en genetisk god han hos vores manløse zebraer, men i lang tid er der ikke sket noget. Måske fordi hingsten stadig er ganske ung. Så vi har kigget efter en løsning, og den blev at hente en ny hoppe til parken, fortæller biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.
   
Sluses langsomt sammen 
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs direktør, Richard Østerballe, er stambogskoordinator for arten manløs zebra, og han har fundet den nye hoppe i den zoologiske have Zoo Liberec i Tjekkiet.
Den zoologiske have havde brug for at komme af med den unge hoppe, samtidig med at GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA havde brug for at udvide flokken.

- Hoppen er en ung hun, der er blevet smidt ud af sin gruppe i Tjekkiet. Så vi håber, at hun kan sluses ind i vores gruppe, fortæller Kim Skalborg Simonsen. 

Til at begynde med bliver den unge hoppe ikke lukket sammen med parkens nuværende hingst og tre hopper - de bliver i første omgang introduceret for hinanden i stalden i separate bokse, fortæller kuratoren: 

- Derefter vil dyrepasserne sluse hende langsomt sammen med de andre hopper. Først med en enkelt anden zebra, derfra bygger de på med resten af flokken og til sidst hingsten.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Endnu en edderkopabe er født
09. juni 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har i juni måned fået endnu en brun edderkopabe føjet til flokken.
Børneshow: Beat og Brøl i Dinosaurland
06. juni 2023
Dinosaurglade børn kan glæde sig til et underholdende musikalsk show i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, hvor k…
Odderunger fylder tre uger
05. juni 2023
Om et par dage er det tre uger siden, at GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kæmpeodderpar fik unger, og både store og sm&…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.