lukket

Nye koikarper til GIVSKUD ZOO

10. marts 2017
I over 20 år har der været koikarper i GIVSKUD ZOO. Og der er lige kommet flere til, da en privatperson netop har foræret sine fisk til parken.


Det ser flot ud, når solen rammer koikarperne i GIVSKUD ZOO og deres farver rigtig træder frem. Og nu er der netop kommet flere fisk til, da parken har fået en række fisk foræret.
Fiskene er ret store, så de er nemme at få øje på i vandgraven ved det anlæg, hvor de holder til. Koikarper kan faktisk blive over en meter lange, men oftest er de dog kun 60-70 centimeter i længden.


Kan koste en formue
Koikarper stammer oprindeligt fra japanske prydhaver, og er i dag gået hen og blevet en indbringende forretning. Der findes udstillinger og konkurrencer, og de flotteste karper forhandles til tårnhøje priser.
Flere opdrættere fremavler koikarperne bevidst, så de får markante farver og mønstre. De allerfineste kaldes A-karper, og de kan være meget dyre. 
En af de mest fornemme udgaver af farvetegninger er en helt hvid karpe med en rød plet, der sidder midt på ryggen, så koikarpen ligner det japanske flag. Sådan en fisk kan sagtens sælges for over en million kroner. 
Så det er ikke uden grund, at fiskene er blevet kaldt levende juveler. Det skyldes både værdien ved de mest sjældne farveudgaver og fiskenes klare, gyldne farver.
Koikarperne i GIVSKUD ZOO er langt fra millionklassen. Men de ser nu alligevel flotte ud med deres gyldne farver, der lyser op i vandet.  

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
For første gang i ni år; zebralføl i parken
22. februar 2024
Der har ikke været zebraføl i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA siden 2015, så det var glædeligt, da parkens pe…
Nordiske dyrlæger deler erfaringer
21. februar 2024
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har netop været vært for en konference for dyrlæger fra hele Norden. Formålet…
Sådan hjælper du dyr om vinteren
14. februar 2024
Der er flere ting, du kan gøre hjemme i haven for at hjælpe danske fugle, insekter og smådyr med at klare…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.