Åbent i dag: 09.30-19

Ny watussityr skal give nye kalve

07. november 2017
En ny watussityr er ankommet til GIVSKUD ZOO. Han skal være avlstyr i parken.

Allerede på ankomstdagen blev den nye watussityr lukket direkte fra transportvognen og ind til GIVSKUD ZOOs tre kvier, som stod i stalden. Og det gik rigtig fint. 


- Både hunnerne og den nye han var ret rolige ved mødet. De så selvfølgelig hinanden an, men de viste også interesse for hinanden. Så vi har høje forventninger, siger biolog i GIVSKUD ZOO, Kim Skalborg Simonsen.

Skal være avlstyr
Den nye tyr kommer fra Kolmården Zoo i Sverige. Han er to år gammel, så hornene er ikke helt så store endnu som hos et par af GIVSKUD ZOOs kvier. Men han er ved at være gammel nok til at bedække hunnerne. Og det er netop tanken og håbet med den nye han;

- Vi vil selvfølgelig gerne have, at vi kan avle med dyrene og få nogle unger. Og det skulle der være god mulighed for med den nye tyr. Det er ikke sikkert, at det sker lige med det samme. Men så hen i slutningen af 2018 eller starten af 2019 - så kan det være, at vi ser kalve hos watussierne, siger Kim Skalborg Simonsen. 

Første tid i stald og løbegård
Inden afrejse fra Sverige fik watussityren lidt beroligende, så rejsen ikke ville være så stressende. Indtil midlet er klinget af, og indtil watussityren har vænnet sig til sit nye hjem og nye flok, bliver den ikke lukket ud til de andre dyr på savannen.
Men det kommer ikke til at vare længe, inden den nye tyr - og de tre andre watussier - tilbringer dagene blandt giraffer, elandantiloper og zebraer.

- Vi satser på, at han hurtigt lærer at følge med de andre watussier. Og så kan han derefter lære savanneområdet at kende. Der går nok kun nogle dage. Så skal han nok falde godt til i GIVSKUD ZOO, siger Kim Skalborg Simonsen. 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.