Åbent i dag: 10-16

Ny tyr hos gemsbokkene

09. december 2022
En ung gemsbok er flyttet ind i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Han skal hjælpe med at styrke parkens flok.

I et godt stykke tid har der ikke været en gemsbok-tyr i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, og det betyder også, at det er længe siden, at der sidst kom gemsbokkalve i parken.
Derfor har biolog og kurator Kim Skalborg Simonsen længe ledt efter en han, som var næsten fuldvoksen for at indlemme ham i flokken og dermed styrke muligheden for avl hos de flotte antiloper.

- Det er meget sjældent, at man kan finde en næsten fuldvoksen han. Enten skal man håbe på at få en fuldvoksen han fra en dyrepark, som vil skifte deres han ud, måske for at undgå indavl. Eller også kan man få hanunger, som bliver smidt ud af deres egen flok, når de når en vis størrelse, men så er de jo ikke så store, fortæller biologen og tilføjer:

Vi ledte efter en fuldvoksen han, da det ofte giver en bedre introduktion til flokken. De unge hanner kan have svært ved at sætte hunnerne på plads og en stor han afkræver naturligt mere respekt fra hunnerne. Så jeg slog til med det samme, da vi fik chancen for at få en stor han fra Zoo Krefeld.

Fin introduktion til hunner
Den nye han er en stor, flot gemsbok på knap tre år. Han ankom i fin stil, og da transportvognen med trailer var bakket til stalden i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA gik han roligt ud og næsten direkte ind i sin boks.

- Vi har introduceret ham for hunnerne, og det gik rigtig fint. Hunnerne var lige kort henne og stange horn med ham hver især. Men han viste hurtigt at han vær den stærkeste, og så kom der ikke mere ud af det. Det er godt hvis han hurtigt bliver en del af flokken for så kan de også hjælpe ham lidt, og vise ham tilbage til stalden, når det er tid til indluk, fortæller Kim Skalborg Simonsen.

Den store nye gemsboktyr kommer dog ikke på savannen hver dag, forklarer biologen:

- Hver anden dag vil han være i et anlæg ved stalden. Det skyldes, at vi på den store afrikanske savanne har både hesteantiloper og gemsbokke. Og tyrene hos de arter er ca. lige store og derfor ikke helt enige om, hvem der skal bestemme. Så for at undgå slåskampe er hunnerne ude hver dag, og tyrene kommer på savannen skiftevis hver anden dag.

Hvis alt går vel, håber biologen, at den nye gemsboktyrs ankomst kan føre til, at der kommer kalve i det nye år.

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Velkommen til hangiraffen Safi
20. september 2023
En ny ung giraf er rykket ind i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Planen er, at han skal være parkens nye avlshan.

25 år som dyrepasser - tillykke
19. september 2023
Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men Jette Nørgaard, dyrepasser i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, kan…
Brænder brændenælder dyr?
13. september 2023
Kort sagt; ja. Men dyrene er dog nogenlunde godt beskyttet mod de grønne blade. 
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.