lukket

Ny przewalskihingst er ankommet

08. maj 2023
En ny hingst hos GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs przewalskiheste skal styrke flokken og give mulighed for avl.

Det er flere år siden, at der sidst var przewalskiføl i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Men nu er der udsigt til, at der måske kan komme små føl næste år.
En ny hingst er nemlig rykket ind i parken, og dermed er der nu fire heste i alt; hingsten og tre hopper.

- Vi har ledt efter et genetisk godt match til vores tre hopper, og vi fandt en hingst i England. Alle vores hopper er unge og vil selv kunne få føl, så vi håber, at de alle tre vil blive drægtige i løbet af året, så der kan komme føl næste forår, siger biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Rolig introduktion
Ankomsten til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA foregik stille og roligt for den nye hingst. Traileren med przewalskihingsten ankom fra Port Lympne Safari Park tidligt om morgenen, blev bakket til anlægget, og så blev hingsten lukket direkte ud i anlægget, hvor przewalskihestene holder til. Han fik først en halv times tid alene i området for at vænne sig til omgivelserne, inden hopperne blev lukket ud af stalden, så de kunne møde hinanden.

- Selvfølgelig skal de fire heste lige se hinanden an, så der kan godt blive løbet lidt rundt i anlægget og holdt lidt afstand i den første tid. Først løb hopperne efter ham, og så løb han efter hopperne. Men ellers er det normalt ikke et problem at lukke przewalskiheste sammen, fortæller kuratoren og tilføjer:

- Der faldt også hurtigt ro på flokken, og han opfører sig allerede som en erfaren lederhingst, selvom han aldrig har prøvet det før, så det er meget imponerende. Det betyder også, at vores gæster kan se den nye hingst sammen med hopperne allerede nu. Og man skal altså ikke blive forskrækket, hvis przewalskihestene gør lidt udfald mod hinanden. Det hele er jo nyt, både for hingst og hopper, så de skal lige vænne sig til hinanden i den kommende tid.

Przewalskihestene kan opleves ved området P1 i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
For første gang i ni år; zebralføl i parken
22. februar 2024
Der har ikke været zebraføl i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA siden 2015, så det var glædeligt, da parkens pe…
Nordiske dyrlæger deler erfaringer
21. februar 2024
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har netop været vært for en konference for dyrlæger fra hele Norden. Formålet…
Sådan hjælper du dyr om vinteren
14. februar 2024
Der er flere ting, du kan gøre hjemme i haven for at hjælpe danske fugle, insekter og smådyr med at klare…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.