Åbent i dag: 09.30-19

Ny overfrakke til mammutterne

28. april 2020
Dyr og vejr har sat sit præg på istidsdyrene i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Så de bliver nu shinet op igen.

Manglende hår, huller, bidemærker og et generelt præg af vinterens påvirkning. Dyrene i den store udstilling Tilbage til istiden i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA ser ikke så friske ud, som da ned først kunne opleves i parken. Især de langhårede mammutter trænger til en make over.  

- Det er ikke den standard, vi normalt præsenterer i parken, og vi vil gerne give vores gæster et ordentligt indtryk af istiden og dyrene fra dengang. Derfor bliver istidsdyrene selvfølgelig shinet op, inden vi skal have gæster på besøg, siger formidlings- og marketingchef i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Morten Hechmann Andersen.

Ødelagt af vejr og dyr
Istidsdyrene har været overdækket over hele vinteren for at beskytte dem så meget som muligt. Men ifølge formidlings- og marketingchefen er det dog uundgåeligt, at modellerne vil blive påvirket af vind, vejr og dyr, når de står ude året rundt.

- Vi har set fugle sidde og hakke i mammutterne, fordi de godt kan bruge de lange hår til redemateriale. Vores rensdyr, som går i anlægget, har også været nysgerrige og gnavet lidt i dyrene. Og endelig kan det ikke undgås, at regn og blæst sætter sit præg på udstillingen. Så vi havde regnet med at skulle have repareret dyrene i denne sæson, siger formidlings- og marketingchefen.

Total makeover
Det er det svenske firma Megalodon, der har skabt istidsdyrene, der nu er på visit i parken for at shine dyrene op. De bliver syet sammen, materiale udskiftet, huller lappet og nye hår bliver syet på, så dyrene kan være i tip-top stand.

- Lige nu er parken jo desværre ikke åben for gæster. Men vi håber, at vi snart kan slå portene op igen, så gæster kan se de store modeller af fortidens giganter, for udstillingen har været rigtig populær i de seneste par år, siger Morten Hechmann Andersen.  

 

 


 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.