Åbent i dag: 10-17

Ny kæmpeodder er ankommet

26. november 2022
Paraná hedder den nye sydamerikanske kæmpeodder, som skal være med til at tegne fremtiden for den truede art i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

Det tager kun ganske kort tid at løfte GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs nyeste beboer, en kæmpeodder fra Parken Zoo i Eskildstuna i Sverige, ud af transportvognen.
Men selvom det er en lille, hurtig opgave for dyrepasserne, er det en vigtig begivenhed i parken. Den nye kæmpeodder, hunnen Paraná, som er tre et halvt år gammel, skal nemlig være med til at tegne fremtiden for arten i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, fortæller biolog og kurator Kim Skalborg Simonsen: 

- Hun er specielt udvalgt af den internationale stambogsfører for kæmpeoddere til at passe sammen med vores unge fireårige han Rio. Så vi har store forhåbninger til, at de to oddere kommer til at danne par og forhåbentlig også få en masse unger i fremtiden, siger biologen og tilføjer:

- Paraná kommer fra en meget succesfuld ynglegruppe, og det samme gør Rio. Så vi håber de kan følge op på forældrenes succes. Vi hører fra Parken Zoo, at Paraná slægter sin mor på, så forhåbentlig bliver hun også en god mor.

Håber på endnu et stærkt par
Det er en tung arv at løfte fra parkens tidligere avlspar, Frieda og Saro, som var Rios forældre. Siden det gamle avlspar rykkede ind i anlægget i GIVSKUD ZOO – ZOOOTPIA for ti år siden, har parret fået mange kuld unger, og disse unger er sendt rundt i verden til forskellige dyreparker, zoologiske haver og akvarier for at hjælpe med at bevare og styrke den truede art. En af ungerne, Coco, er også sendt til et genudsættelsesprojekt i Sydamerika.

- Vores tidligere avlspar har helt klart haft en god indflydelse på arbejdet med de sydamerikanske kæmpeoddere både herhjemme og udlandet. Så vi håber naturligvis, at Rio og Paraná vil bære arven godt videre, så vi fortsat kan styrke arten og arbejde videre med vores formidling, siger biologen. 

Introduktion i dyrenes tempo
Efter indflytningen i odderanlæggets stald får Paraná lov at vænne sig til de nye omgivelser i et roligt tempo. Hun bliver præsenteret for hele anlægget over de efterfølgende dage og kan undersøge det, uden at hannen Rio er til stede.

- Lige til at starte med kommer hun ind i stalden, og så kommer hun først til at møde Rio gennem et gitter, så de kan se hinanden og snuse til hinanden og høre hinanden. Men det er først i næste uge, at de får lov til at blive lukket sammen, Vi ser altid dyrene an løbende og tager det i deres tempo, for at sammenlukningen vil gå godt. fortæller Kim Skalborg Simonsen.

Og der er ifølge biologen forhåbentlig allerede gode takter;

- Så snart Paraná ankom og blev lukket fra transportkassen og ind i stalden, kunne de to oddere høre hinanden, for de begyndte at lave lyde og kalde. Så vi håber, at de om nogle dage vil være glade for at møde hinanden.   

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.