Åbent i dag: 09.30-19

Ny hun hos edderkopaberne

21. september 2021
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs flok af brune edderkopaber er vokset med et medlem. Elie er rykket ind og skal være ny mage til hannen Dos.

Med tilkomsten af en ny brun edderkopabe i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er flokken nu oppe på fem i alt; hannen Dos, den gamle hun Sissi og hendes mindste unge Alba, den to år gamle han Diego – og nyeste skud på stammen Elie, som kommer fra Valleé de Singes i Frankrig.

- Elie er en hun på syv år. Hun har ikke fået unger før, men vi håber da, at hun vil få det her i parken, siger biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Introduktion i små etaper
For Elie kan det være en stor mundfuld at komme til et nyt anlæg og møde nye dyr. Derfor foregår introduktionen til stald, anlæg og de fire andre brune edderkopaber i etaper.
Først skal hun se stalden og den tilhørende udestue an. Sideløbende bliver hun introduceret for de andre dyr i stalden, men dog hvor de sidder i forskellige boksrum med gitter imellem, så de kan se, lugte og røre ved hinanden.
Ved mødet ved de andre dyr skal Elie først lukkes sammen med hannen Dos. Derefter skal den unge han Diego lukkes sammen med dem, når de har dannet bånd. Og til sidst er det hunnen Sissis tur.

- Vi har valgt at lade Elie møde hunnen Sissi med ungen Alba som den sidste. Hos mange dyr er det nemmere at skabe bånd mellem hanner og hunner, end det er mellem hunner. Og da edderkopaber godt kan være lidt hårde ved hinanden, tager vi introduktionen i etaper og starter med hannerne først. Og når Elie først har etableret bånd med hannerne, satser vi på at resten går stille og roligt, fortæller biologen.

Vigtigt at få unger fra Dos
Grunden til, at det er særlig vigtigt at få flere hunner til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er, at hannen Dos er en vigtig brik i avlsarbejdet med den truede art.

- Han kommer fra USA, hvor han aldrig har fået unger, selvom han faktisk er godt oppe i årene. Så hans gener er vigtige at få med i puljen for de brune edderkopaber, så vi kan bevare en stærk avl med sunde og varierede gener, hvor vi undgår indavl, forklarer Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Her i parken har Dos allerede fået to unger med Sissi. Og ved nu at have to hunner, som kan få unger, øger vi muligheden for at sætte flere gener fra Dos i spil, som så kan spredes ud til andre dyreparker. Så vi håber på fortsat succes med afkom herfra i årene fremover.  

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.