Åbent i dag: 10-17

Ny bisontyr mødte flokken

24. maj 2018
Efter fire uger i karantæne er GIVSKUD ZOOs nye bisontyr nu sat ud til resten flokken i parken. Mødet mellem avlstyren og køerne gik rigtig fint, og den nye bison har allerede vænnet sig til området.

Tidligt på morgenen trillede traktoren med transportvognen ind i bisonoksernes område i GIVSKUD ZOO.
Ombord var parkens nye avlstyr Ditlev.
Fordi Ditlev kom fra Ditlevsdal Bisonfarm – og altså ikke fra en zoologisk have – skulle han tilbringe den første tid i GIVSKUD ZOO i karantæne for at undgå eventuelle smitsomme sygdomme.
Efter fire uger i karantænen var det endelig tid for ham at blive sat ud til resten af flokken.
Da dyrepasserne åbnede for transportvognen, gik den store tyr roligt ud. Det tog ikke mange sekunder, før flokken fik øje på ham og løb hen imod ham for at undersøge, hvem den nye var. 

- Både tyren og flokken tog første møde roligt. De pustede lidt og snusede til hinanden. Og flokken løb efter ham rundt i området. Men hvis det blev for meget for ham, vendte ham sig lige om for at få dem til at stoppe. Og det gjorde de. Så det foregik helt uden drama og aggression. De var bare nysgerrige efter at se hinanden an, forklarer dyrepasserne Henrik Kristensen og Villy Vinding, som til daglig passer bisonokserne i GIVSKUD ZOO.

Skal bruges til avl
Ved det første møde luntede hunnerne og de to kalve i flokken efter tyren i godt 20 minutter, før der faldt ro over flokken. Og de gode takter glæder dyrepasseren, fordi planen er, at tyren skal bruges til avl.

- Vi håber, at vi kan få kalve fra ham omkring foråret næste år. Han har allerede fået flere kalve før, så når vores hunner igen kommer i brunst, giver det forhåbentlig pote, siger Henrik Kristensen.

Vant til biler og mennesker
Ditlev kommer fra en bisonfarm, hvorfra han er vant til mennesker. Dog var dyrepasserne alligevel meget opmærksomme på ham den første dag i det store anlæg – både fordi gæster kører i bil inde i bisonoksernes område, fordi dyrepasserne skal rengøre området og gå blandt dyrene, og fordi bisonokserne kommer tæt på gæster i forbindelse med den daglige fodring og formidling.

- Bisontyren har et rigtig roligt gemyt, og han er vant til mennesker og køretøjer. Men GIVSKUD ZOO er jo et nyt sted for ham, så det er vigtigt lige at se ham an og holde øje med, hvordan han gebærder sig, fortæller Villy Vinding og tilføjer:

- Heldigvis har han taget det hele fint. Han følges med flokken, han kommer med til fodring, han er tryg ved biler, og vi kan rengøre anlægget uden problemer. Så han er faldet godt til på rekordtid.

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.