Åbent i dag: 09.30-19

Ny bisontyr er rykket ind

13. december 2019
Efter fire uger i karantæne er en ny bisontyr nu blevet introduceret for flokken i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, og mødet med hunner og de store kalve gik godt.

Efter et sundhedssyn fra dyrlægen blev GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs nye bisontyr introduceret til resten af flokken, som går i et anlæg på safariruten rundt i parken.
Tyren har i nogle uger været i karantæne, fordi han kom fra en privat avler, og derfor er der af sundhedsmæssige årsager krav om, at han først indlemmes i flokken, når man er sikker på, at han ikke bærer sygdom med ind.
Bisontyren kommer fra en farm på Fyn, hvor han er vant til at gå sammen med andre bisonokser. Og det gav heller ikke problemer, da han skulle mødes sin nye flok med hunner og unger.

- Han er livlig og energisk, og han undersøgte både anlæg og flokken, da han blev lukket ud i anlægget. Men ellers gik introduktionen godt og som ventet; både den nye tyr og de ældre hunner var nysgerrige og hilste pænt på hinanden, siger dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen.

Nødvendigt med udskiftning
Den nye tyr er hentet ind, fordi den gamle tyr blev aflivet, efter han pludselig begyndte at have fokus på køretøjer i anlægget.

- Vores gamle tyr fik desværre en vane i år med at gnubbe sig op af bilerne med horn og krop. Det kostede et par bøjede forskærme og ridsede bildøre. Det er i sig selv uholdbart for både os og vores gæster, men hans dårlige opførsel begyndte desværre at eskalere i efteråret. Her gik han ret aggressivt på en af vores traktorer og stangede den. Sikkerhed er i højsædet her i parken, og det ville simpelthen være for farligt at lade gæster køre med ham i anlægget. Den risiko ville vi under ingen omstændigheder løbe, forklarer dyrlægen.

Unger fra den gamle tyr
Selvom den nye tyr er kønsmoden, bliver det ikke ham, der bliver far til næste års kalve. Det er dyrepassernes vurdering, at køerne allerede er drægtige med den gamle tyr.

- Vi har arbejdet målrettet på at samle fødslerne af bisonkalvene, og vi satser på, at der kommer kalve til foråret, ligesom der gjorde i år. Så den nye tyr må lige vente en sæson med at få unger. Men han er et fint match til vores hunner, og vi er glade for fortsat at kunne arbejde videre med at avle med arten, der placeres i kategorien ”næsten truet”, fortæller Ditte-Mari Sandgreen. 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.