Åbent i dag: 10-17
GIVSKUD ZOOs nye bisontyr kommer fra Ditlevsdal Bison Farm på Fyn.

Ny bisontyr er ankommet

24. april 2018
Flokken af bisoner i GIVSKUD ZOO er blevet udvidet. En ny han er kommet til, så hans gener kan blive videreført i parken. Indtil videre må han dog vente lidt med at møde hunnerne.

Tirsdag morgen trillede en stor trailer ind i den bagerste del af GIVSKUD ZOO. Ombord var parkens nye bisonokse, som kommer fra Ditlevsdal Bisonfarm på Fyn.
Ved ankomsten gik den flere hundrede kilo tunge tyr roligt ud af transportvognen og over i et midlertidigt anlæg.

- Det er klart, at bisoner er store dyr, og transportsituationer er uvante og kan være stressende for dyrene. Men samtidig har bisoner generelt et roligt gemyt, og aflæsningen gik også som ventet. Da vi åbnede traileren, gik han stille og roligt ud af den og ind i stalden, fortæller biolog i GIVSKUD ZOO, Kim Skalborg Simonsen.   

Skal bruges til avl
Den nye bisontyr skal indgå i GIVSKUD ZOOs flok, hvor han skal være avlstyr. I forvejen har parken otte hunner og to kalve, der begge er født i april måned.

- Vi vil gerne arbejde videre med avl og styrke bestanden med nye gener. Vi har haft en tyr, som har fået flere kalve, men pt. har vi ikke en tyr i flokken. Derfor var det tid til at få en ny. Og da den nye han er tre år, er han kønsmoden og gammel nok til at få kalve, forklarer Kim Skalborg Simonsen.

Ankommer udefra
Normalt plejer zoologiske haver at udveksle dyr for at sikre variation i gener, så avlssamarbejdet styrkes – og derved transporteres dyr oftest fra en zoo til en anden.
Men GIVSKUD ZOOs nye bisontyr kommer ikke fra en zoologisk have. Han kommer fra Fyn. Nærmere bestemt Ditlevsdal, som er en stor bisonfarm.

- Selv om der er en del zoologiske haver der har bisonokser, lykkedes det ikke at finde en tyr, som havde den alder, vi ønskede. Målet var at finde en kønsmoden tyr, og heldigvis fandt vi sådan en på Fyn.I Ditlevsdal var der så et godt match, som kunne indgå som avlstyr i vores flok , fortæller Kim Skalborg Simonsen.

Fordi tyren kommer ”udefra” og ikke fra en zoologisk have skal han tilbringe de første fire uger i GIVSKUD ZOO i karantæne.

- Det handler om at sikre mod sygdomme. Zoodyr og produktionsdyr har forskellig status, så for at der ikke er risiko for, at der kommer eventuel smitsom sygdom ind i parken, skal tyren i karantæne, inden vi kan lukke ham ud til hunnerne. Ikke at vi er bekymrede for noget. men reglerne skal følges, siger Kim Skalborg Simonsen.

Tyren bliver introduceret for resten af flokken i slutningen af maj.

 

 



Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.