Åbent i dag: 09.30-19

Ny berberabehan i flokken

02. februar 2023
En ny avlshan er flyttet ind hos GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs berberabeflok

En fuldvoksen berberabehan på fire år er blevet indlemmet i flokken i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Han kommer fra Thüringer Zoopark i Erfurt i Tyskland.

- Vi har ikke haft en han i et stykke tid, så vi har ledt efter en moden og fuldvoksen han, der kunne rykke ind og fungere direkte som leder af flokken. Det kan denne nye han, så vi håber og tror også, at han vil falde godt til, siger biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Omgivelserne her i parken minder i hvert fald om det, han kommer fra. Denne nye han gik nemlig også i et gennemgangsanlæg i den tyske zoologiske have, han kommer fra. Så vi regner med, at han let kan falde til her, hvor der gennem sæsonen er trafik af gæster, der går gennem anlægget med de mange berberaber.

Så hinanden an
Lige efter ankomsten blev den nye han placeret i et mindre anlæg i tilknytning til det store anlæg, hvor berberaberne går.

- Han skulle lige have lov at lande i parken i fred og ro, og både han og resten af flokken skulle have mulighed se hinanden an, inden vi lukkede dem sammen. De kunne både se, røre, lugte og høre hinanden ved trådnettet mellem de to anlæg, forklarer kuratoren. 

En varm velkomst
Det tog dog ikke lang tid, før dyrepasserne vurderede, at der var god kontakt mellem dyrene, og at hannen sagtens kunne blive lukket ind til de store hunner og unge berberaber i det store anlæg. Og vurderingen var helt rigtig, fortæller Kim Skalborg Simonsen:

- Man må sige, at det gik lynhurtigt med introduktionen hos nogle af hunnerne; de viste bagdel og bakkede hen til ham med det samme, så han parrede allerede på førstedagen, hvilket jo giver gode forhåbninger. Da han er fuldvoksen, kan det sagtens betyde, at der kan komme unger til sommer.

Ifølge kuratoren virker den nye berberabehan til generelt at have et godt gemyt:

- De hunner, der fik unger sidste år, ville ikke tæt på ham endnu, og de skreg lidt ad ham, da han kom ind i anlægget. Men det reagerede han ikke synderligt på, og så faldt hunnerne hurtigt til ro igen. Så vi satser på, at hele flokken vil trives sammen.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.