Åbent i dag: 10-17

Nilgaier har indtaget nyt anlæg

22. maj 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs gamle elefantanlæg er nu blev indtaget af Asiens største antilopeart, nilgai.

I nogle dage har GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs flok af nilgaier fået mulighed for at se deres nye stald an i god ro og mag.
Og mandag kom turen så til deres nye udendørs omgivelser; nilgaierne er nemlig rykket ind i det anlæg i parken, der tidligere har huset elefanter. Det er et af de første anlæg, gæster oplever ved området P1. Og nu kan man så altså opleve de store antiloper i området.

- VI har taget flytningen i små skridt, først med stald og så udendørsanlægget, for at skabe så lidt uro og stress for dyrene som muligt. Nilgaierne er en klassisk antilope, som kan være lidt nervøse og tilbageholdende, så de skulle have lov at se de nye omgivelser an lidt efter lidt, og det er gået rigtig godt, fortæller dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen.

Ombygning af stald
Anlægget ved P1 har tidligere huset elefanter, og derfor har det krævet en ombygning at gøre klar til antiloperne.
Der er sat yderligere afskærmning om inde i stalden, og så er der bygget en lille gård i tilknytning til stalden, som kan bruges i situationer, hvor vi har brug for at have dyrene på et mindre område i forbindelse med for eksempel transporter eller bedøvelser.

- Det er fine rammer for denne art, og vi er glade for, at de nu er rykket hertil. Det bliver også godt at få mere liv i anlægget igen, efter vi måtte sige farvel til elefanterne i marts, siger Ditte-Mari Sandgreen.

Skal dele område med hjorteantiloper
I forvejen er der fem hjorteantilopehanner i det gamle elefantanlæg. Disse skal på sigt rykkes ud til det anlæg, hvor nilgaierne kom fra. Her skal hjorteantilopehannerne dele området med yakokseflokken.
I stedet rykker GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store flok af hjorteantiloper med både en førerhan, hunner og unger ind i det gamle elefantanlæg og skal så dele området med nilgaierne.

- Der er lagt op til store flyttedag, så vi skal lige have logistikken på plads i forhold til at rykke så mange dyr. Men det skal nok blive rigtig godt, og vi glæder os til at se de to antilopearter i samme område, siger dyrlægen.   


 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.