Åbent i dag: 09.30-19

Ni ulvehvalpe var desværre for mange

16. juni 2017
Der er foretaget grundige undersøgelser og taget røngtenbilleder af ulvehvalpene. Hos den ene var der benbrud.Der var mange hvalpe i forårets rekordstore kuld ulve i GIVSKUD ZOO - og også for mange. Flere af dem har ikke fået de vitaminer og mineraler, de havde behov for. Og derfor er de nu aflivet.

Det tegnede ellers godt. Ulvehvalpene fra forårets kuld så ud til at trives, og moren tog sig rigtig godt af hele flokken. Men for nylig begyndte flere af dem at skrante. Og ved nærmere undersøgelse stod det klart, at der ikke var noget at gøre for at behandle dem. Derfor er seks af de i alt ni hvalpe nu blevet aflivet. 

- Hvalpene er under bedøvelse blevet grundig udredt med røntgenfotografering og blodprøver. En havde brækket benet, måske på grund af et slag ved et fald eller ved leg med de andre ulve. De andre havde større forandringer i knoglernes vækstlinier, hvilket gør at hvalpene har smerter, når de bevæger sig. Så selvom det er rigtig ærgerligt at skulle aflive unger, skønnede vi, at det var til dyrenes bedste, forklarer dyrlæge i GIVSKUD ZOO, Ditte-Mari Sandgreen.

Unaturligt stort kuld
De gode takter i begyndelsen tydede på et rigtig fint kuld hvalpe. Men der var flere, end hvad ulve normalt får. Og det kan være årsag til problemerne.

- Det er klart, at når der er så mange, så øger det presset. Moren skal tage sig af mange - både i drægtighedsperioden og efter fødslen, og alle ungerne skal have næring fra hende. Så jo større kuldet er, des større er risikoen for komplikationer. Og det slap vi desværre ikke for i dette tilfælde, siger Ditte-Mari Sandgreen. 

Grundige undersøgelser
Der er nu sat ekstra fokus på de tre resterende hvalpe og deres mor. Og GIVSKUD ZOOs dyrlæge er i tæt dialog med ernæringseksperter fra Københavns Universitet for at sikre bedst mulig behandling af dyrene.

- Vi håber, at det mindre antal hvalpe nu betyder, at de alle får hvad de skal have for at udvikle sig, og for at knogler og led bliver stærke. Men for at gøre alt, hvad vi kan, supplerer vi nu også kosten med ekstra vitaminer og mineraler til både mor og hvalpe, mens vi krydser fingre for de klarer sig igennem de næste uger, fortæller dyrlægen.

Med aflivningen af de seks hvalpe består ulveflokken i GIVSKUD ZOO nu af seks store og tre små.   
Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.