Åbent i dag: 10-17

Nej, vi gider ikke ind

31. juli 2018
Af og til må dyrepasserne i GIVSKUD ZOO væbne sig lidt med tålmodighed, når løverne skal lukkes ind. Det er nemlig ikke altid, at de store rovdyr gider at bevæge sig mod stalden, når det er tid til indlukning.

- Jeg mangler stadig et par stykker.

Vagtleder Mikael Hansen kalder over radioen. Han står i stalden og tager imod de løver, der bliver gennet ind ude fra anlægget, hvor GIVSKUD ZOOs gæster kører rundt mellem løverne.
Ude i anlægget holder løvevagten i en traktoren og forsøger at indkredse de manglende løver og genne dem mod stalden.

- Det er ikke så usædvanligt. Det sker af og til, at løverne ikke lige gider at gå ind, når de skal. De kan være midt i en lur, være i gang med at spise, lege eller andet. Eller også er de bare ikke lige i humør til at komme ind. Og hvem kan bebrejde dem det, hvis der er lyse sommeraftener, siger biolog i GIVSKUD ZOO, Kim Skalborg Simonsen.

Vigtigt at de kommer i stald for natten
Det er dog vigtigt, at løverne kommer i stald for natten, og de får ikke lov til at blive ude, hvis de ikke lige løber ind, når porten til stalden bliver åbnet.

- Det er simpelthen et sikkerhedsspørgsmål. Løver er rovdyr, og dagen igennem bliver de talt jævnligt, så vi hele tiden har tjek på, hvor de er. Det er også rigtig vigtigt, at de bliver holdt i den rutine, det er, at komme ind hver aften. Derfor lader vi dem heller ikke være i anlægget alene uden opsyn om aftenen og natten, forklarer Kim Skalborg Simonsen.

Vant til rutinen
Langt de fleste gange går indlukningen dog ganske nemt. Så vil løverne gerne ind og sove.
Hvis de ikke gør, har de ansatte forskellige muligheder.

- Løverne er vant til rutinen med at blive lukket ud om morgenen og ind igen om aftenen. Desuden er stalden deres tryggeste sted, og de fleste dage vil de faktisk rigtig gerne ind. Hvis de ikke lige følger rytmen, prøver vi at køre efter dem i traktor for at genne dem den rigtige vej mod stalden. Det plejer som regel at hjælpe, siger Kim Skalborg Simonsen.

- I øvrigt er løverne meget sociale dyr som automatisk søger mod flokken. Hvis en enkelt løve ikke vil ind, kan vi finde på at lukke porten og så vente lidt. Og så er det jo ikke så rart at være eneste løve tilbage ude i anlægget. Det plejer at virke. Hvis ikke, så kan det blive en lang aften for indlukkerne. For de kører ikke hjem, før den sidste løve er på stald.

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Koncert for børn: Kalles Store Trommeshow
11. juni 2024
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har en spændende sæson fyldt med begivenheder og shows, og det næste på progr…
Koncert for børn: Beat og Brøl i dinosaurland
04. juni 2024
Tyrannosaurus rex, stegosaurus, triceratops, pterodactyl, spinosaurus, velociraptor og verdens største dino, titano…
Gennembrud; nu kan brillebjørnes færd følges
03. juni 2024
For første gang nogensinde bliver det muligt at følge brillebjørnes bevægelsesmønstre i Peru. T…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.