Åbent i dag: 09.30-19
Foto: ReSea Project

Naturfond yder støtte til kampen mod havplast

06. januar 2022
Plastikforurening er et massivt problem verden over. Givskud Zoo Naturfond bakker op om kampen for klimaet og har sammen med GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs gæster netop sendt 10.000 kroner afsted til bekæmpelse af plastikforurening.

Mange gæster har i løbet af 2020 lagt vejen forbi GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs særudstilling PlastikPlaneten og bidraget med et beløb til kampen mod plastikforurening. Disse mennesker har været med til at gøre det muligt, at der nu fjernes 167kilo plast fra hav og floder – svarende til 8.350 halvliters plastikflasker.

- Vi har i alt indsamlet 6.750 kroner, som vores gæster har doneret. Og vi har valgt, at Givskud Zoo Naturfond runder det beløb op til samlet 10.000 kroner, som skal bruges på at begrænse plastikforurening, fortæller formidlings- og marketingchef i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Morten Hechmann Andersen.

Plastik væk fra vandet
Pengene bliver sendt til ReSea Project, en dansk virksomhed som arbejder med at fjerne plast fra hav og floder i Indonesien, verdens andenstørste udleder af plastik i verdenshavene.
Beløbet bruges konkret på at fjerne plast fra hav og floder, og bidrager samtidig til ReSea Project’s lokaldrevne løsning som skaber bedre levevilkår for de lokale som er del af opsamlingsindsatsen, samt den videre indsats og udvikling for at bidrage til den cirkulære økonomi. Derved får disse borgere i fattige lokalsamfund en levevej, samtidig med at der fjernes plast fra naturen. Ifølge virksomheden selv fjernes der godt et kilo plast fra have og floder for hver otte Euro, der investeres i virksomheden.

- GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har med deres kampagne sat et stort og vigtigt fokus plastik, samt de miljømæssige konsekvenser heraf på blandt andet natur og dyreliv. Med kampagnen er GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA både med til at oplyse de besøgende og præge dem til at ændre adfærd og tage mere bæredygtige valg. Dertil er vi utrolig glade for at være en del af udstillingen i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, hvor man har involveret parkens gæster i at gøre en konkret forskel ved at fjerne plast fra hav og floder igennem ReSea Project. Vi er utrolig glade for støtten og siger stort tak til parkens gæster og Givskud Zoo Naturfond. Støtten bidrager til vores fortsatte mission mod plastikforurening i verdenshavene, og er samtidig med til at gøre en forskel for lokale i Indonesien, samt vores arbejde for at fremme den cirkulære økonomi, siger Marketing Manager hos ReSea Project, Kenny Louring.


Vil gerne gøre en forskel
Støtten til bekæmpelse af plastikforurening er helt i tråd med Givskud Zoo Naturfonds mission om at give naturen en hjælpende hånd.
Samtidig passer det med GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA nye arbejde med at sætte fokus på FN’s 17 verdensmål. ReSea Project arbejder nemlig med flere af målene, som blandt andet handler om at beskytte klimaet og verdenshavene.

- Det er klart, at vi gerne vil være med til at gøre en forskel, hvor vi kan, fordi der mange steder er så hårdt brug for en indsats for at hjælpe vores planet. Så vi er glade for at kunne støtte dette initiativ, og vi håber, at flere følger trop i kampen mod plastikforurening, siger formidlings- og marketingchefen.

Du kan læse mere om Givskud Zoo Naturfond her og om ReSea Project her.

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.