Åbent i dag: 09.30-19

Nandukyllinger blev chipmærket

13. oktober 2022
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA fik i august to nandukyllinger. De er nu blevet chipmærket, så de kan registreres i databasen over parkens dyr.

Dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen er sammen med dyrepasser Villy Vinding taget ned til de sydamerikanske dyrs stald i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Her opholder to små nandukyllinger sig.
Eller helt små er de ikke længere, og det betyder, at de nu skal chipmærkes.

- Kyllingerne skal være store nok til, at vi kan give dem en chip. Men de må ikke være for store, for så kan dyrepasseren simpelthen ikke holde dem selv, fortæller dyrlægen, som står klar med mikrochips og registreringsnumre, mens dyrepasseren henter de to kyllinger en for en.   

Hurtigt mærkning af kyllingerne
Den første kylling er helt rolig, da Villy Vinding henter den fra en staldboks, så dyrlægen kan give den en chipmærkning og tage en fjerprøve.

- Chipmærkningen sikrer, at vi ved præcis, hvilket dyr der er tale om. Og fjerprøven er nødvendig, fordi vi ikke kan se på en nandu, om det er en han eller en hun, og det er vigtigt ved sammensætning af flokke at kende køn og afstamning. Så fjerene skal analyseres på et laboratorium, hvilket tager nogle uger, forklarer Ditte-Mari Sandgreen.

Da den første kylling er chipmærket, og fjerprøven er lagt i en lille pose, sætter Villy Vinding den ud i et lille udendørs anlæg i til knytning til stalden.
Derefter henter han nummer to, så den kylling også kan få et chipmærke og få taget fjerprøve.

- Den er lidt mere livlig, men det er hurtigt overstået, så kyllingerne kan sættes sammen igen, smiler dyrlægen.

Kan ikke ses af gæster
Indtil videre skal de to nandukyllinger opholde sig alene og væk fra flokken i det sydamerikanske anlæg, hvor gæster kan køre mellem dyrene;

-Hos nanduer er det normalt far, der passer ungerne, og det ville vi også gerne lade faren til disse kyllinger gøre, men han var desværre ikke så god til det. Samtidig kan guanakoerne i anlægget være lidt hårde mod de nyklækkede kyllinger, så derfor valgte vi at fjerne dem midlertidigt fra anlægget, så de kan vokse sig større, før de vender tilbage til flokken. Det betyder, at vores gæster desværre ikke kan se dem, men dyrenes sikkerhed kommer først, når der er flere arter sammen. Så man må se kyllingerne, når de bliver lidt større og kan klare sig selv på savannen, siger dyrlægen.

Udover gunakaoerne deler nanduerne det sydamerikanske område med kapivarer. Dyrene kan opleves som det første, når man kører ud på safariruten i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.