Åbent i dag: 09.30-19

Næsehorn trænes til kontakt

19. november 2019
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAS formidlere er begyndt på træning af næsehornene. Det skal gøre det muligt at lade gæster komme tæt på de store dyr udenfor.

- Samia. Inger. Savannah. Kom.

Formidlerne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Lone Hoy Studskjær og Nadia Schilling Davidsen, er taget ud til næsehornenes anlæg for at træne med de store dyr.  Med sig har de en spand med æblestykker, som de tilbyder dyrene.
Parken har jævnligt gæster på besøg, som får chancen for at møde parkens næsehorn bag kulisserne. Indtil nu er møderne med de store dyr foregået i stalden, hvor gæster kan klø næsehornene bag ørerne og måske give dem et æble.
Nu er der blevet etableret en låge med brede tremmer i anlæggets løbegård, så parkens tre faste formidlere er begyndt at træne næsehornene til også at kunne møde gæster udenfor.

- Det tager lidt tid. Selvom det er store dyr, så skal de lige se nye ting an, før de kaster sig ud i noget. Og denne nye låge giver næsehornene mulighed for at se en masse, som de ikke er vant til. Der kommer både traktorer, biler og dyrepassere forbi udenfor lågen. Så for næsehornene er det en stor omvæltning, der gør dem utrygge. Derfor er vi nødt til at træne kontakten med dem før vi kan tage gæster med herud, forklarer formidler og biolog i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, Lone Hoy Studskjær.

Træning på dyrenes præmisser
Tremmelågen i løbegården er blandt andet sat op af praktiske årsager. Det er nemlig en logistisk udfordring, at dyrepasserne ikke kan komme til at lukke dyrene ud og rengøre staldboksene, før besøgene i stalden er overstået. Så for at både formidlere og dyrepassere kan passe deres arbejde, er den nye låge et kærkomment tiltag.
Indtil videre er træningen af det udendørs møde med næsehornene dog kun i opstartsfasen.

- De er vant til masser af kontakt og til at blive kløet. Inde i stalden. Men ikke ved den nye låge. Så vi tager det i etaper og i dyrenes tempo. Ved første forsøg kom de slet ikke hen til lågen. Her ved anden træning var den mindste Savannah først lidt nysgerrig, men kom dog aldrig helt hen til os. Efter godt et kvarter kom Samia nærmere, og det fik Inger til at tage mod til sig og komme helt hen til lågen, fortæller Lone Hoy Studskjær og tilføjer:

- De er dog stadig ikke helt trygge, så vi sørger for at have rolige bevægelser og langsomt lade dem vænne sig til det nye.

Først når træningen har båret frugt, og næsehornene er trygge ved de udendørs møder, vil gæster få mulighed for at hilse på næsehornene udenfor.

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.