Åbent i dag: 09.30-19

Næsehorn møder hinanden

06. september 2021
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs nye han-næsehorn Gus er for første gang blevet lukket ud på parkens store savanne, hvor han også har mødt de fem hunner. Og mødet forløb stille og roligt.

Tidligt på formiddagen bliver GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs fem hun-næsehorn lukket ud på parkens store savanne. Ligesom de plejer. Men i dag er det lidt anderledes; i dag skal de nemlig møde parkens nye han Gus.
De har hilst på ham i stalden, hvor de er gået i boksrum lige ved siden af hinanden, så de kunne se, røre og lugte hinanden. Denne formiddag er tiden så kommet til at lukke dem helt sammen.

- Vi har vurderet på deres adfærd i den seneste uges tid, og vurderet, at alt var klart til at sætte dem sammen. Den nye hun Aranka virker velintegreret i gruppen, og Gus er ivrig efter at møde hunnerne, forklarer biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Et roligt første møde
Ikke længe efter hunnernes ankomst til savannen bliver der lukket op for Gus, og han trisser roligt ud og undersøger området og de andre beboere; antiloper og gnuer. Og selvfølgelig næsehornene.

- Det går faktisk rigtigt godt, da han ser hunnerne. De holder øje med ham, og han opsøger dem. Men der var ikke aggression. De markerede hver især, når de synes, at der var for tæt kontakt, fortæller biologen og tilføjer:

- Aranka var den mest nysgerrige, og hun kom da også lidt for tæt på og fik et par skub, men ikke værre end at hun løb tilbage til de andre hunner og vendte front imod ham igen. Så alt i alt er det gået fint, og vi holder løbende øje med dem i løbet af de næste dage.

Skal styrke avlsarbejdet
Ankomsten af Gus er næste brik i puslespillet om at få succes med avlsarbejdet med parkens hvide næsehorn. Den tidligere han Otzee havde så dårlig en sædkvalitet, at det desværre ikke var muligt at yngle med ham. Derfor blev han sendt til en anden dyrepark, mens Gus overtog pladsen som ny avlshan i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

- Vi har fire hunner, som vi gerne vil yngle med, så nu hvor de alle har mødt hinanden, styrker det håbet om at kunne få næsehornsunger. De skal dog lige blive gode venner, hunnerne skal komme i brunst, og så går de drægtige i op til 16 til 18 måneder. Så der vil tidligt komme unger om halvandet til to år, siger biologen.

Med Gus’ udlukning kan GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs gæster nu opleve hele næsehornsflokken samlet på savannen.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.