Åbent i dag: 10-17

Næsehorn får laserbehandling

04. maj 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dyrepasser hos næsehornene er sammen med parkens dyrlæge gået i gang med at laserbehandle et sår hos et næsehorn i håb om, at såret vil hele hurtigere.

Et stort sår på venstre baglår er i denne uge dukket op hos GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs alderspræsident hos næsehornene, 41-årige Sophie.

- Vi ved ikke, hvorfor såret er kommet. Det ligner et stød fra et horn fra et af de andre næsehorn. Det kan være, at et af de andre næsehorn har bedt Sophie om flytte sig ved at skubbe og så har ramt hende uheldigt på benet, fortæller næsehornenes faste dyrepasser Thomas Kolbæk og tilføjer:

- Heldigvis ser det ikke ud til, at Sophie er generet af det. Hun virker ikke påvirket, det har ikke ændret hendes måde at gå på, og hun reagerer ikke ved berøring. Så vi satser på, at det ikke gør ondt på hende.

Håber på hurtig heling
Alligevel er dyrepasseren sammen med parkens dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen gået i gang med at laserbehandle såret.

- Det gør vi, fordi såret gerne skal hele hurtigt og helst ikke udvikle sig, for så vil det blive endnu sværere at få bugt med. Så vi giver hende en hjælpende hånd med sårhelingsprocessen, for hun er jo en ældre dame, så hun heler ikke selv så hurtigt op, fortæller dyrepasseren.

Laserapparatet, som anvendes til behandlingen, udsender lysbølger med særlige frekvenser, der gør, at blodgennemstrømningen i vævet stiger, og derved heles såret bedre.
Selve behandlingen gør ikke ondt på næsehornet, tværtimod kan det virke smertestillende, fordi det sender varme til såret.
Dyrepasseren og dyrlægen har haft succes med processen for flere år siden, også hos nogle af parkens næsehorn.

Daglig behandling i nogle uger
Alt efter hvordan laserbehandlingen virker, vil dyrepasseren og dyrlægen fortsætte med den daglige lysterapi i de næste par uger.
Den største udfordring er, at Sophie næsehorn ikke er helt tilfreds med at være lukket væk fra de andre næsehorn i stalden, mens behandlingen står på.

- Det er hun ikke helt glad for. Men så står jeg og snakker med hende, så hun kan stå stille, mens dyrlægen behandler såret med laser. Og så går det fint.

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Velkommen til hangiraffen Safi
20. september 2023
En ny ung giraf er rykket ind i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Planen er, at han skal være parkens nye avlshan.

25 år som dyrepasser - tillykke
19. september 2023
Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men Jette Nørgaard, dyrepasser i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, kan…
Brænder brændenælder dyr?
13. september 2023
Kort sagt; ja. Men dyrene er dog nogenlunde godt beskyttet mod de grønne blade. 
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.