lukket

Næsehorn får laserbehandling

04. maj 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dyrepasser hos næsehornene er sammen med parkens dyrlæge gået i gang med at laserbehandle et sår hos et næsehorn i håb om, at såret vil hele hurtigere.

Et stort sår på venstre baglår er i denne uge dukket op hos GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs alderspræsident hos næsehornene, 41-årige Sophie.

- Vi ved ikke, hvorfor såret er kommet. Det ligner et stød fra et horn fra et af de andre næsehorn. Det kan være, at et af de andre næsehorn har bedt Sophie om flytte sig ved at skubbe og så har ramt hende uheldigt på benet, fortæller næsehornenes faste dyrepasser Thomas Kolbæk og tilføjer:

- Heldigvis ser det ikke ud til, at Sophie er generet af det. Hun virker ikke påvirket, det har ikke ændret hendes måde at gå på, og hun reagerer ikke ved berøring. Så vi satser på, at det ikke gør ondt på hende.

Håber på hurtig heling
Alligevel er dyrepasseren sammen med parkens dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen gået i gang med at laserbehandle såret.

- Det gør vi, fordi såret gerne skal hele hurtigt og helst ikke udvikle sig, for så vil det blive endnu sværere at få bugt med. Så vi giver hende en hjælpende hånd med sårhelingsprocessen, for hun er jo en ældre dame, så hun heler ikke selv så hurtigt op, fortæller dyrepasseren.

Laserapparatet, som anvendes til behandlingen, udsender lysbølger med særlige frekvenser, der gør, at blodgennemstrømningen i vævet stiger, og derved heles såret bedre.
Selve behandlingen gør ikke ondt på næsehornet, tværtimod kan det virke smertestillende, fordi det sender varme til såret.
Dyrepasseren og dyrlægen har haft succes med processen for flere år siden, også hos nogle af parkens næsehorn.

Daglig behandling i nogle uger
Alt efter hvordan laserbehandlingen virker, vil dyrepasseren og dyrlægen fortsætte med den daglige lysterapi i de næste par uger.
Den største udfordring er, at Sophie næsehorn ikke er helt tilfreds med at være lukket væk fra de andre næsehorn i stalden, mens behandlingen står på.

- Det er hun ikke helt glad for. Men så står jeg og snakker med hende, så hun kan stå stille, mens dyrlægen behandler såret med laser. Og så går det fint.

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Så lykkedes det at spotte køn
29. februar 2024
Den lille sulawesimakak, der kom til verden i december 2023, er nu bekræftet som en han. Den lille fyr trives og vi…
GIVSKUD ZOO er certificeret som Green Attraction
27. februar 2024
I mange år har GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA arbejdet på at gøre driften af parken mere miljøvenlig…
For første gang i ni år; zebralføl i parken
22. februar 2024
Der har ikke været zebraføl i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA siden 2015, så det var glædeligt, da parkens pe…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.