Åbent i dag: 10-17

Mytisk efterårsferie i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA

03. oktober 2023
Fra lørdag den 14. til og med søndag den 22. oktober 2023 forvandles GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA til et uhyggeligt hyggeligt univers med ægte Halloween-stemning med græskar, lyng, edderkopper og meget mere. 
I år er det særlige tema Mytisk Efterårsferie, og hele familien kan prøve sjove aktiviteter og lære om de uhyggelige skabninger fra gamle myter for eksempel Kraken, Yetien og varulve. 

Fortællinger om gådefulde væsener er opstået gennem hele vores historie:
Hvorfor gik skibet ned - det kunne nok skyldes kæmpeblæksprutten Kraken. 
Hvorfor døde gederne - det måtte være Chupacabra, der drak deres blod. 
Fodspor i sneen - helt klart en Yeti, også kaldet den afskyelige snemand. 

- Myter opstår oftest, når mennesker har brug for en forklaring på det ukendte og uforståelige. Hændelser og fænomener, som vi ikke kan forklare, kan være skræmmende. Men det er lettere at forholde sig til, hvis det har en form eller en skikkelse, som vi kan snakke om, fortæller formidler og biolog i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, Susanne Toft Henriksen og tilføjer:

- Men oftest er der en naturlig forklaring på myterne. For eksempel ved vi i dag, at der i verdenshavene er en kæmpeblæksprutte, dog ikke så stor som Kraken blev beskrevet. Og sporene efter Yetien er højst sandsynligt spor efter bjørne.

Alt dette kan børn og voksne lære mere om ved særudstillingen i efterårsferien i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; hvordan er myterne opstået, og hvorfor mange af myterne består endnu.
Man kan selv lave sit eget mytiske dyr, farvelægge tegninger af fabeldyr og deltage i quiz   

Græskar og hygge for hele familien
Derudover er der som altid pyntet op i bedste halloween-stil i parken med græskar, edderkopper med mere, så stemningen er sat til en uhyggelig hyggelig dag. Som noget nyt vil der i års være orange candyfloss. Og man kan skære sin egen græskarlygte til at tage med hjem, så den kan lyse i mørket - måske skal den forestille en varulv eller et andet mytisk væsen?

Derudover kan gæster både med og uden årskort få mulighed for at tage med på ture bag kulisserne, så der er livlig aktivitetet i parken gennem hele efterårsferien.  

- Vi glæder os til at slå portene op, for det plejer at være en superhyggelig uge. Det er jo på en gang både fascinerende og skræmmende med disse mytiske væsner, og vi håber, at mange gæster vil lægge vejen forbi, og høre fortællingerne om de gådefulde fabeldyr og måske blive klogere på, om de virkelig eksisterer, smiler Susanne Toft Henriksen. Se hele programmet for efterårsferien i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Koncert for børn: Kalles Store Trommeshow
11. juni 2024
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har en spændende sæson fyldt med begivenheder og shows, og det næste på progr…
Koncert for børn: Beat og Brøl i dinosaurland
04. juni 2024
Tyrannosaurus rex, stegosaurus, triceratops, pterodactyl, spinosaurus, velociraptor og verdens største dino, titano…
Gennembrud; nu kan brillebjørnes færd følges
03. juni 2024
For første gang nogensinde bliver det muligt at følge brillebjørnes bevægelsesmønstre i Peru. T…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.