lukket

Mød medarbejderne – medhjælperen

02. juni 2023
Du møder sikkert en masse medarbejdere på din tur rundt i parken, når du besøger GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. Der er også mange ansatte; faktisk er der godt 50 fastansatte og 200 sæsonansatte, som hjælper med at holde parken i gang på alle områder. I denne artikelserie kommer du tæt på en del af de mange medarbejdere og hører om de opgaver, de udfører i dagligdagen.

Navn
Tommy E. Kristensen

Funktion
Medhjælper i afdelingerne for drift og park

Hvor længe har du arbejdet i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA?
Jeg blev ansat i 1997, så jeg fejrede 25-års jubilæum i 2022.

Hvorfor har du valgt at arbejde i parken?
Jeg synes, at det er et dejligt sted. Jeg har tidligere været på en fabrik, men det miljø ville jeg ikke vende tilbage til, for der så jeg ikke min fremtid. Så da jeg var på orlov og fik mulighed for at arbejde i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, greb jeg chancen, og jeg er blevet her lige siden.

Hvilke opgaver har du i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA?
Jeg hjælper med forefaldende arbejde i drifts- og i parkafdelingen. I sæsonen hjælper jeg med at rengøre dværggedernes anlæg hver dag. Derudover hjælper jeg med renholdning af parkens gæstearealer, og så servicerer jeg gæsterne og viser dem på rettet vej rundt i parken. Jeg får af og til også særlige opgaver, for eksempel hvis formidlingsafdelingen skal bruge en hjælpende hånd. Og så er det mig, der sørger for et populært indslag hvert efterår; her danner jeg små mønstre og skriver GIVSKUD ZOO med visne blade, som vi fejer sammen. Det plejer mange gæster at tage billeder af.

Hvordan er en typisk arbejdsdag for dig?
Jeg begynder en typisk arbejdsdag med at komme rundt i parkens kanter, så jeg kan renholde arealerne. Og kan jeg nå det, tager jeg min runde to gange, så jeg kan udføre arbejdet ekstra grundigt. Derefter sørger jeg for at ordne de andre opgaver, som jeg har. Så jeg kommer rigtig godt rundt i hele parken på min cykel.

Hvad kan du bedst lide ved dine arbejdsopgaver?
Jeg kan bedst lide, at mine arbejdsopgaver ikke er tidsbestemte. Det giver nogle gode og frie rammer, der gør, at jeg kan tage opgaverne i den rækkefølge, der passer bedst på dagen. Og så har jeg altid mulighed for at træde til, hvis mine kolleger behøver lidt hjælp.  

Hvad er mest udfordrende ved dit arbejde?
I højsæsonen og i efterårsferien er der mange gæster i parken, og så kan det være lidt sværere at komme rundt. Så der må man nogle dage væbne sig med lidt tålmodighed og improvisere. Og så er det jo godt, at opgaverne ikke er tidsbestemte.

Hvad kan du bedst lide ved parken? 
Jeg kan godt lidt vores kollegafælleskab, hvor vi kan snakke sammen og få et godt grin. Og så har vi nogle fine spisesteder med god mad – her nyder jeg at tage en pause. Så det er bare et skønt arbejde i en skøn park.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Så lykkedes det at spotte køn
29. februar 2024
Den lille sulawesimakak, der kom til verden i december 2023, er nu bekræftet som en han. Den lille fyr trives og vi…
GIVSKUD ZOO er certificeret som Green Attraction
27. februar 2024
I mange år har GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA arbejdet på at gøre driften af parken mere miljøvenlig…
For første gang i ni år; zebralføl i parken
22. februar 2024
Der har ikke været zebraføl i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA siden 2015, så det var glædeligt, da parkens pe…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.