Åbent i dag: 09.30-19

Mød medarbejderne – kommunikation

24. februar 2023
I GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA er der cirka 50 fastansatte og 200 sæsonansatte, som arbejder i parkens forskellige afdelinger; dyr, park, salg, billetsalg, marketing, formidling, rengøring, administration og på hostel.
I artikelserien "Mød medarbejderne" kan du komme tæt på parkens personale og få et indblik i deres opgaver, og i hvordan det er at arbejde i parken.

Navn
Sophie Sondrup Daugaard

Funktion
Kommunikationsrådgiver

Hvor længe har du arbejdet i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA?
Siden januar 2017

Hvilke opgaver har du i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA?
Jeg har en bred pallette af opgaver og står blandt andet for pr og pressehåndtering, nyhedsbreve, hjemmeside, content og administration af sociale medier, redigering, fondsansøgninger, korrekturlæsning og større skriftlige beretninger.

Hvordan er en typisk arbejdsdag for dig?
Jeg har ikke typiske arbejdsdage, fordi jeg skal være klar til at omstille mig, alt efter hvad der sker i parken. Jeg kan møde ind en morgen og have planlagt at skrive parkens årsberetning, men så er der måske lige født en abe, som jeg skal følge op på, eller også kan jeg have pressen i telefonen, fordi der er en aktuel sag i medierne. Så mit job kan være ret uforudsigeligt.

Hvad kan du bedst lide ved dine arbejdsopgaver?
Jeg kan bedst lide, at mit arbejde kræver socialt og fagligt samspil med andre. Min funktion gør, at jeg skal arbejde med kolleger fra forskellige afdelinger for at følge med i alt, hvad der sker.
Jeg elsker også opgaver, hvor jeg skal fortælle om dyrene og selv kan lære noget nyt. Det var for eksempel helt fantastisk, da vi fik en næsehornsunge for nogle år siden, som jeg løbende skulle fortælle om via vores kanaler. Her lærte jeg selv om arten, samtidig med at jeg fik sjove oplevelser.

Hvad er mest udfordrende ved dit arbejde?
På et overordnet plan er det kommunikationsstrategien og tilpasningen ift. opfattelsen af dyreparker og zoologiske haver. Falske informationer eller generel mangel på viden kan påvirke nogles opfattelse af dyrehold – og så er det vores opgave at formidle de gode historier og vise det vigtige arbejde med forskning, formidling og bevaring, som vi står for i forsøget på at hjælpe verdens dyr og natur.   
I det daglige kan det være en udfordring, at vi arbejder med dyr, når vi skal have indhold til vores hjemmeside og sociale medier. En del af dyrene kan vi jo ikke bare gå ind til for at tage billeder eller filmklip. Der må vi skyde mellem tremmer, gennem glas eller på afstand. Det kan også være vanskeligt, hvis dyrene sætter snuden helt frem, vender bagdelen til, eller flytter sig ved synet af kameraet. Så det kan kræve lidt tålmodighed.

Hvorfor har du valgt at arbejde i parken?
Jeg er glad for dyr, så at kunne kombinere faglighed med interesse er win-win. Jeg er journalist og har i mange år arbejdet på tv med klassiske nyheder og daglig teamledelse. Men jeg har valgt at arbejde med kommunikation, blandt andet fordi det giver mulighed for at påvirke og udvikle modtagerne gennem målrettede budskaber. For en virksomhed kan god kommunikation skabe forståelse for den historie og de kerneværdier, som virksomheden bygger på.

Hvad kan du bedst lide ved parken?  
Jeg kan godt lide, at vi arbejder for noget, vi tror på; dyrs trivsel, naturbeskyttelse, bevaring af arter, formidling og så videre. Der er ikke bare dyr i bur og tilfældige udstillinger i parken. Det handler om at skabe forståelse for, hvorfor vi skal beskytte dyr og natur - og påvirke andre til hjælpe med at skabe en bedre verden. Så man føler, at der er en dybere mening med jobbet. 
Jeg er også glad for, at jeg har en hverdag med et positivt fokus, hvor det handler om at gøre gæster glade og give dem nogle gode oplevelser og minder sammen.
Og så elsker jeg at være sammen med mine kolleger – de kan altid sætte smil på læben.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.